aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEOμόνοια / Ανόρθωση: Στη... μέση και το μισό εκατομμύριο

Oμόνοια / Ανόρθωση: Στη… μέση και το μισό εκατομμύριο

Ομόνοια και Ανόρθωση ρίχνονται στη «μάχη» των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ και έχουν πολλούς και σημαντικούς λόγους για να θέλουν τη διάκριση στη νεοσύστατη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ. Χένινγκ Μπεργκ και Τιμούρ Κετσπάγια προφανώς και θα έχουν ως πρώτιστο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά την επίτευξη του στόχου συμμετοχής σε ευρωπαϊκό όμιλο, όμως οι δύο εκπρόσωπο της Κύπρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν καλούς λόγους για να θέλουν να πάρουν όσο μακρύτερα γίνεται τη… βαλίτσα.

Πέραν της υστεροφημίας των συλλόγων τους, βελτιώνουν τη βαθμολογική συμμετοχή τους προσδοκώντας καλύτερες κληρώσεις στο μέλλον, κουβαλούν στις πλάτες τους την Κύπρο στην προσπάθεια να πλασαριστεί στην πρώτη 15άδα της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ ώστε να εκπροσωπηθεί η χώρας μας με πέντε ομάδας και στα ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2023-24.

Τεράστιο είναι επίσης το οικονομικό δέλεαρ. Η νίκη σε κάθε αγώνα ομίλου Κόνφερενς Λιγκ χαρίζει €500.000 και η ισοπαλία €166.000. Ο νικητής του κάθε ομίλου καρπώνεται άλλα €650.000 και ο δεύτερος €325.000. Ναι μεν τα χρήματα που δίνει η ΟΥΕΦΑ για τη βαθμολογική συγκομιδή στη νεοσύστατη διοργάνωση είναι λιγότερα σε σχέση με το Γιουρόπα Λιγκ και ασφαλώς το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως μόνο αμελητέα δεν είναι. Επίσης, ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων είναι (πολύ) χαμηλότερος, επομένως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για Ομόνοια και Ανόρθωση να πάρουν βαθμούς και να τους εξαργυρώσουν με μπόλικο χρήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ