aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια/Ανόρθωση: Ομοιότητες και διαφορές

Ομόνοια/Ανόρθωση: Ομοιότητες και διαφορές

Επιεικώς πικρή ήταν η γεύση που άφησε η 2η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ. Ομόνοια και Ανόρθωση δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους απέναντι στην Καραμπάχ και τη Γάνδη αντίστοιχα και ηττήθηκαν με τα χέρια κάτω. Στη διαδρομή που ακολουθούν, οι Ευρωπαίες μας έχουν ομοιότητες και διαφορές. Ή, αν προτιμάτε, βίους παράλληλους και… βίους αντίθετους.

Η πιο μεγάλη ομοιότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι διαψεύδουν τις προσδοκίες των φίλων τους. Κι εν συνεχεία πραγματοποιούν κακές εμφανίσεις. Κάκιστες… Δεν μπορούν να αναπτυχθούν σωστά, δεν μπορούν να κρατήσουν μπάλα για να δημιουργήσουν και να σταματήσουν τον (ξέφρενο) ρυθμό των αντιπάλων. Ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια τους οι αριθμοί είναι καταθλιπτικοί. Ας είναι καλά η στατιστική υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ που καταγράφει κι όποιος θέλει να αναλύσει λίγο παραπάνω από μια κουβέντα καφενείου έχει ένα πολύτιμο εργαλείο.

Η Ομόνοια στο εντός έδρας ματς απέναντι στην Καραμπάχ μόλις που ξεπέρασε τις 200 ολοκληρωμένες πάσες (207 στις 277 προσπάθειες), ενώ η αντίπαλός της είχε υπερδιπλάσιες (487/560). Η Ανόρθωση στη Γάνδη είχε 253/329 ολοκληρωμένες πάσες, ενώ η γηπεδούχος 379/477. Οι ειδικοί λένε ότι αν δεν τρέξεις κι αν δεν ανταλλάξεις την μπάλα δύσκολα θα φτιάξεις ευκαιρία. Μάλλον γι’ αυτό η πρωταθλήτρια και η κυπελλούχος μας δυσκολεύονται τόσο πολύ. Σε σύνολο 32 ομάδων στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ είναι στον πυθμένα στις τελικές προσπάθειες. Προχθές η Ομόνοια είχε 4 και η Ανόρθωση 5!

Η διαφορά τους έχει να κάνει με τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών των κακών εμφανίσεων. Κάτι σαν επικοινωνιακά παιχνίδια. Ο Χένινγκ Μπεργκ «ξεζουμίζει» ό,τι θετικό μπορεί να πάρει, κάνοντας δηλώσεις τύπου «το ματς (με την Καραμπάχ) θα μπορούσε να τελειώσει 1-1», κι επίσης «μέσα απ’ αυτά τα παιχνίδια έχουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε». Ενώ ο Κετσπάγια είτε θα τα χώσει στους παίκτες του («κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πού έχουν έρθει και νομίζουν ότι πετύχαμε τους στόχους μας») είτε θα ομολογήσει «δεν είμαστε σε καλή κατάσταση».

Διαλέγετε και παίρνετε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ