aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια-Ανόρθωση: Δεκαέξι χρόνια «αναβολής» και στενό «σκορ»

Ομόνοια-Ανόρθωση: Δεκαέξι χρόνια «αναβολής» και στενό «σκορ»

Ομόνοια και Ανόρθωση για τον πρώτο τίτλο της σεζόν 2021-22, αύριο στο ΓΣΠ. Η αλήθεια είναι ότι πάνε χρόνια να διεκδικήσουν ένα Σούπερ Καπ, κάτι λογικό καθώς αμφότερες οι διεκδικήτριες διένυσαν πολλά χρόνια «ξηρασίας».

Προκαλεί αίσθηση πάντως το ότι θα ανταμώσουν σε τέτοιο ματς μόλις για τέταρτη φορά από καταβολής του θεσμού (1951), παρά το ότι βρίσκονται στο «τοπ 3» της Κύπρου στις συνολικές κατακτήσεις τίτλων (η άλλη ομάδα είναι ο ΑΠΟΕΛ).

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Οι πράσινοι στέφθηκαν 16 φορές υπερπρωταθλητές, με τελευταία παρουσία τους το 2012 όταν επικράτησαν 5-3 εις βάρος της ΑΕΛ. Από την πλευρά τους, οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν στην τελευταία τους παρουσία από τον ΑΠΟΕΛ με 0-1 το 2008, ενώ έναν χρόνο προηγουμένως νίκησαν τον ίδιο αντίπαλο με 2-1 και έφτασαν τις έξι κατακτήσεις.

Όσο για τη μικρή προϊστορία των αυριανών μονομάχων; Το «σκορ» στις νίκες είναι 2-1 για τους πράσινους. Έπρεπε να φτάσει το 2000 για να τα πουν για πρώτη φορά οι δύο ομάδες, με τους κυανόλευκους να επικρατούν με 2-1. Τις άλλες δύο φορές, όμως, το «τριφύλλι» νίκησε 3-2 το 2003 και 5-4 στα πέναλτι (2-2) το 2005.

Δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία αντάμωσή τους λοιπόν, θα τα πουν στο ΓΣΠ. Η απουσία τους από τους τίτλους, της μία από το 2012 και της άλλης από το 2008, «ανέβαλλε» το ραντεβού τους σε παιχνίδι Σούπερ Καπ, μα αύριο θα ανταμωθούν ξανά για πέμπτη φορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ