aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣΟμόνοια – Ακρίτας 1-0: Ο Μπεζούς κρατούσε σωσίβιο (vid)

Ομόνοια – Ακρίτας 1-0: Ο Μπεζούς κρατούσε σωσίβιο (vid)

Η Ομόνοια έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και εκεί που όλα συνηγορούσαν ότι θα έμενε στην ισοπαλία με αντίπαλο τον Ακρίτα, ο Μπεζούς πήρε το «όπλο» του και με εκτός περιοχής σουτ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έσωσε την παρτίδα, χαρίζοντας στους πράσινους τη νίκη με 1-0.

Οι πράσινοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, σπατάλησαν πληθώρα ευκαιριών, όμως στο τέλος δεν το πλήρωσαν, αφού χάρις στο τρίτο γκολ του Ουκρανού στο πρωτάθλημα πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι. Δεύτερη διαδοχική νίκη για το «τριφύλλι» μετά από αυτή κόντρα στην Καρμιώτισσα. Η ομάδα της Λευκωσίας ανεβαίνει στους 22 βαθμούς και παραμένει στην 6η θέση της βαθμολογίας, παρά την ισοβαθμία με τον Απόλλωνα.

Ο Ακρίτας προσπάθησε με νύχια και δόντια να φύγει από την πρωτεύουσα με τον βαθμό της ισοπαλίας και σχεδόν τα κατάφερε, όμως τελικά δεν απέφυγε την 9η ήττα στα 10 τελευταία ματς πρωταθλήματος. Με 7 μόλις βαθμούς παραμένει στην τελευταία θέση και στο -4 από την ασφαλή ζώνη.

Για την 15η αγωνιστική, η Ομόνοια φιλοξενείται από την ΑΕΚ την Παρασκευή (16/12), ενώ ο Ακρίτας υποδέχεται τη Νέα Σαλαμίνα μια ημέρα αργότερα (Σάββατο, 17/12).

Το ματς

Τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η Ομόνοια, με την υπέρ της κατοχή να αγγίζει το 68%. Οι πράσινοι ήταν ακίνδυνοι στο πρώτο 15λεπτο, ωστόσο από το 17’ όταν και απείλησαν για πρώτη φορά με τον Ανσαριφάρντ έως και το τέλος του ημιχρόνου δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ. Κορυφαία αυτή του Λοΐζου (23’), ο οποίος «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι. Από την πλευρά της, η ομάδα της Χλώρακας ήταν σε θέση άμυνας και προσπάθησε να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων, χωρίς όμως να βάζει δύσκολα στην άμυνα των πρασίνων.

Στην επανάληψη η πίεση της Ομόνοιας για το γκολ νίκης έγινε ασφυκτική, ιδιαίτερα μετά το 58ο λεπτό με τη διπλή αλλαγή του Φερέρα και την είσοδο των Παπουλή, Μπεζούς. Οι πράσινοι δημιούργησαν πληθώρα ευκαιριών, αγγίζοντας το γκολ με τους Μπρούνο (63’, 69’) και Κακουλλή (74’, 77′, 90’+1), όμως υστέρησαν στο τελείωμα. Όλα αυτά μέχρι το 90’+5, όταν ο Μπεζούς πήρε το… όπλο του και με εκτός περιοχής σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ: Live: Ομόνοια – Ακρίτας 1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Γιανίκ Φερέρα): Ουζόχο, Μάθιους, Λανγκ, Μίλετιτς, Λέτσγιακς, Κασάμα (80′ Κούσουλος), Μπασιρού (58′ Παπουλής), Μπρούνο (80′ Μπάρκερ), Λοΐζου, Κίτσος (58′ Μπεζούς), Ανσαριφάρντ (70′ Κακουλλής).

Ακρίτας (Μαρκ Βελάσκο): Περντρέου, Σέχιτς, Κόρατς, Ντραμέ, Καραγιάννης, Άμπραχαμ, Κονέ (81′ Πογκέν), Ελ Τζεμίλι, Γαβριήλ (67′ Εράσο), Αραούχο (81′ Ζουνίνιο), Αμπντουσαλάμοφ (52′ Ραμίρες).

Σκόρερ: Μπεζούς 90’+5 / –

Κίτρινες: Λανγκ / Σέχιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος.

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

VAR: Αθανασίου Κυριάκος.

AVAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ