aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟμόνοια-ΑΕΛ: Ειλημμένη απόφαση για αναβολή

Ομόνοια-ΑΕΛ: Ειλημμένη απόφαση για αναβολή

Δεν τίθεται θέμα μη αναβολής του ντέρμπι της πρεμιέρας ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΕΛ. Από τη στιγμή που η ΚΟΠ ανακοίνωσε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος δίχως να ορίσει το παιχνίδι ανάμεσα σε πράσινους και γαλαζοκίτρινους, είναι ξεκάθαρη η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να το αναβάλει.

Όπως ανακοίνωσε η ΚΟΠ στις 6 Αυγούστου, το τριφύλλι είχε ήδη αποστείλει αίτημα για αναβολή του παιχνιδιού λόγω της δεδομένης παρουσίας της σε πλέι οφ ευρωπαϊκής διοργάνωσης (παίζει πρώτο παιχνίδι με την Αντβέρπ στις 19 Αυγούστου για το Γιουρόπα Λιγκ).

Η ΚΟΠ το έκανε αποδεκτό ασχέτως του ότι η ΑΕΛ δεν έχει συναινέσει, γι’ αυτό και δεν το συμπεριέλαβε στην ανακοίνωση του προγράμματος της 1ης αγωνιστικής.

Η σχετική ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στις 6 Αυγούστου:

«Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta περιόδου 2021-2022, καθορίστηκε ως ακολούθως:

Παρασκευή, 20 Αυγούστου
19:00 ΑΕΚ – Δόξα Κατωκοπιάς
Σάββατο, 21 Αυγούστου
19:00 Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ
21:00 Ολυμπιακός – Άρης
Κυριακή, 22 Αυγούστου
19:00 ΠΑΕΕΚ – Ανόρθωση
Δευτέρα, 23 Αυγούστου
19:00 Απόλλων – Εθνικός Άχνας

Η Ομόνοια Λευκωσίας ζήτησε αναβολή του αγώνα της με την ΑΕΛ, που είναι ορισμένος στο ενδιάμεσο των δύο προκριματικών αγώνων της για τα play-offs των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, σε περίπτωση που ομάδα του Πρωταθλήματος Cyta θα αγωνιστεί στα Play-off των Πρωταθλημάτων της UEFA, ο αγώνας του Πρωταθλήματος Cyta που είναι στο μέσο των δύο αγώνων των Play-off θα μπορεί με κοινό αίτημα των δύο διαγωνιζομένων σωματείων να αναβληθεί και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή.

To ίδιο δικαίωμα (για αναβολή του αγώνα) θα έχει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ