aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟμόνοια – ΑΕΛ 0-0: Λευκή ισοπαλία «χρυσάφι» (vid)

Ομόνοια – ΑΕΛ 0-0: Λευκή ισοπαλία «χρυσάφι» (vid)

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου η Ομόνοια! Οι πράσινοι έμειναν στην ισοπαλία με 0-0 κόντρα στην ΑΕΛ, για τον επαναληπτικό αγώνα των προημιτελικών, και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, εξασφάλισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, χάρις στο εκτός έδρας γκολ.

Έχασαν πληθώρα ευκαιριών (19 τελικές προσπάθειες) οι παίκτες του Νιλ Λένον, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Είχαν δύο δοκάρια και απώλεσαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες, όμως στο τέλος δεν «τιμωρήθηκαν» και ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση.

Έμεινε χωρίς στόχους στη σεζόν, από νωρίς, η ομάδα της Λεμεσού, η οποία εμφάνισε ένα άλλο «πρόσωπο» στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αντίθεση με το πρώτο, δημιούργησε καλές ευκαιρίες, έψαξε το γκολ της νίκης-πρόκρισης, χωρίς όμως επιτυχία.

Το «τριφύλλι» είναι η τέταρτη ομάδα που συμπληρώνει το παζλ των ημιτελικών του Κυπέλλου Κύπρου, μετά τις Ανόρθωση, ΑΕΚ και Εθνικό. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (19/4).

Το ματς

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, στο οποίο Ομόνοια και ΑΕΛ κατέγραψαν από μια καλή ευκαιρία (8’ Μιλιντσεάνου / 14’ Μάταβζ), οι πράσινοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους και δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, με κορυφαίες το δοκάρι του Λέτσγιακς με απευθείας εκτέλεση φάουλ (43’) και το τετ α τετ του Μάταβζ (45’). Συνολικά εννέα τελικές προσπάθειες είχαν οι παίκτες του Νίλ Λένον στο πρώτο ημίχρονο, έναντι μόλις μιας των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι υστέρησαν σημαντικά στο κράτημα της μπάλας και στην επιθετική ανάπτυξη.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, με φάση δηλαδή για την Ομόνοια, ενώ στο 57’ απείλησε ξανά με τον Λοίζου από κοντά να αστοχεί. Σταδιακά η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό. Ο Παντελίδης από τον πάγκο πήρε ρίσκα κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική. Από το 60ο λεπτό και έπειτα το ματς πήρε με «άγρια» ομορφιά με εκατέρωθεν μεγάλες ευκαιρίες. Έουλερ (61’), Μαρόσα (76’), Σάντος (79’ / δοκάρι) Ριέρα (82’) έφτασαν κοντά στο γκολ για τους φιλοξενούμενους. Μάταβζ (72’ / δοκάρι) και Γιούστε (85’) το «άγγιξαν» επίσης για την ομάδα της Λευκωσίας. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την Ομόνοια να πανηγυρίζει την πρόκριση.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Ψάλτης (66′ Παναγιώτου), Γιούστε, Λανγκ, Λέτσγιακς, Λοΐζου, Μπασιρού, Ντίσκερουντ, Λοβέρα (84′ Χαραλάμπους), Παπουλής (66′ Τσέποβιτς), Μάταβζ (87′ Κακουλλής).

ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Σάντος, Ριστέφσκι (74′ Ριέρα), Τεϊσέιρα, Μαζάν, Φραντζής, Μεντόγεβιτς (74′ Ζντραφκόσκι), Τόρες (53′ Παπαφώτης), Έουλερ, Μιλιντσεάνου (64′ Τσέποβιτς), Μαρόσα.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Ψάλτης / Έουλερ, Μεντόγεβιτς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Λίβιο Μαρινέλι.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

VAR: Φάμπρι Μιχαήλ.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5′ Άστοχος ο Μάταβζ από καλή θέση. Υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Σλοβένος, ως μη γενόμενη η φάση.

– Με περισσότερη επιθετική διάθεση μπήκε η Ομόνοια, προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό. Σε θέση άμυνας η ΑΕΛ, προσπαθεί να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων.

8′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς, για την ΑΕΛ. Ξεδιπλώθηκαν γρήγορα στην αντεπίθεση οι γαλαζοκίτρινοι, ο Μιλιντσεάνου βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το σουτ. Μπλόκαρε, στην κλειστή γωνία του ο Φαπιάνο.

– Έχει την κατοχή της μπάλας η Ομόνοιας, δεν μπορεί να φτάσει στην περιοχή του Μέγερι. Έχει κλείσει τους διαδρόμους η ΑΕΛ.

14′ Πρώτη καλή στιγμή και για την Ομόνοια. Μετά από σέντρα του Λέτσγιακς, ο Μάταβζ πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά. Κόντραρε στον Τεϊσέιρα και έφυγε κόρνερ.

15′ Σέντρα του Λοίζου, από δεξιά, την απομάκρυνε λάθος ο Σάντος. Έκλεψε και έκανε το σουτ από πλάγια θέση ο Γιούστε, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

16′ Πρόβλημα με τον Σάντος. Εντός αγωνιστικού χώρου το ιατρικό τιμ της ΑΕΛ.

19′ Για προθέρμανση πήγε ο Ζντραφκόσκι. Επιστρέφει πάντως στο γήπεδο κανονικά ο Σάντος με δεμένο πόδι.

23′ Μεγάλη στιγμή για την Ομόνοια. Ο Λοβέρα μπήκε όμορφα στην περιοχή, γύρισε στον Παπουλή, που πέρασε από τον Ριστέφσκι και έκανε το σουτ. Ήταν όμως άστοχος, λίγο έξω η μπάλα.

25′ Απογοητευτικό μακρινό σουτ του Λοβέρα.

32′ Νέα καλή στιγμή για την Ομόνοια. Γύρισε από αριστερά ο Λέτσγιακς, έκοψε λανθασμένα ο Τεϊσέιρα. Από την κόντρα ευνοήθηκε ο Παπουλής που έκανε το σουτ, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ. Φώναξαν για χέρι του Πορτογάλου οι πράσινοι, χωρίς όμως να υπάρχει παράβαση.

33′ Κίτρινη στον Έουλερ, για φάουλ στον Λοίζου.

34′ Ένα ακόμα μακρινό σουτ του Λοβέρα, ξανά άστοχο.

– Στο 54% η κατοχή υπέρ της Ομόνοιας, στο 46% για την ΑΕΛ.

36′ Κίτρινη και στον Ψάλτη, για φάουλ στον Έουλερ.

38′ Έστρωσε ωραία στον Μάταβζ ο Παπουλής. Από το ύψος της περιοχής ο Σλοβένος έκανε το πλασέ, με δυσκολία απομάκρυνε ο Μέγερι.

40′ Κεφαλιά του Λοίζου, μετά από σέντρα του Μπασιρού. Λίγο πάνω από τα δοκάρια.

41′ Κίτρινη στον Μεντόγεβιτς, δεύτερη σε παίκτη της ΑΕΛ. Και φάουλ σε καλό σημείο για την Ομόνοια.

43′ Εξαιρετική, δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Λέτσγιακς, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ. Στην εξέλιξη της φάσης πήρε την κεφαλιά ο Γιούστε, μπλόκαρε εύκολα ο Μέγερι.

– Πολύ καλύτερη η Ομόνοια στα τελευταία λεπτά, ψάχνει το γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

44′ Πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Λέτσγιακς, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μέγερι.

– Ένα λεπτό ο χρόνος των καθυστερήσεων.

45′ Τρομερή χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Μάταβζ βρέθηκε απέναντι από τον Μέγερι, ήταν όμως άστοχος. Τσίμπησε την μπάλα, την έστειλε δίπλα από το δοκάρι.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Σχόλιο ημιχρόνου: Έχασε τα… άχαστα η Ομόνοια, τα είχε χαμένα η ΑΕΛ

– Εννέα τελικές προσπάθειες (τέσσερις στον στόχο) για την Ομόνοια, έναντι μιας (μια στον στόχο) για την ΑΕΛ. Στο 54% η κατοχή για τους πράσινους, έναντι 45% των γαλαζοκιτρίνων.

278200299 829414095112025 9065198832288150197 N

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

48′ Φάση διαρκείας για την Ομόνοια, έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Λέτσγιακς ο Μέγερι. Στην εξέλιξη της φάσης προσπάθησαν Ντίσκερουντ και Λοίζου, χωρίς επιτυχία. Δεν το πίστευε ο Λένον που είχε μια… επική αντίδραση στον πάγκο.

53′ Πρώτη αλλαγή στο ματς, για την ΑΕΛ. Παπαγώτης αντί Τόρες.

54′ Γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΛ. Ο Σάντος μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Μιλιντσέανου που δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Τον πρόλαβε η άμυνα της Ομόνοιας.

57′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια, μια ακόμα. Ο Λέτγσιακς γύρισε από αριστερά, σε κενή εστία ο Λοίζου ήταν άστοχος. Δεν ήταν εύκολο το τελείωμα που επιχείρησε, ήταν δυνατό το γύρισμα του Τσέχου.

58′ Κεφαλιά του Μάταβζ, μπλόκαρε ο Μέγερι.

60′ Δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Λέτσγιακς, ελάχιστα έξω.

61′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία και για την ΑΕΛ, η πρώτη της μετά από ώρα. Ο Έουλερ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ομόνοιας, προσπάθησε με σουτ στην κίνηση να νικήσει τον Φαμπιάνο, ήταν άστοχος.

64′ Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛ. Τσέποβιτς στη θέση του Μιλιντσεάνου.

66′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Παναγιώτου και Τσέποβιτς εντός, Ψάλτης και Παπουλής εκτός. Θέση στο δεξί άκρο της άμυνας των πρασίνων παίρνει ο Λανγκ, δίπλα τον Γιούστε ο Παναγιώτου.

– Έχει πάρει μέτρα στο γήπεδο η ΑΕΛ, που χρειάζεται γκολ.

72′ Νέο δοκάρι για την Ομόνοια, δεύτερο στο ματς. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λοβέρα, λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ. Ο Μάταβζ προσπάθησε με προβολή, είπε «όχι» πριν χτυπήσει η μπάλα στο δοκάρι.

74′ Διπλή αλλαγή και για την ΑΕΛ. Ζντραφκόσκι και Ριέρα αντί των Μεντόγεβιτς και Τεϊσέιρα.

76′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Κεφαλιά του Μαρόσα μετά από γύρισμα του Ριέρα, με τα πόδια απομάκρυνε ο Φαμπιάνο.

79′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ. Κεφαλιά του Σάντος μετά από εκτέλεση κόρνερ, στο δοκάρι. Ο Μαρόσα στην επαναφορά από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα πάνω στον Φαμπιάνο.

81′ Σουτ του Λοίζου, στην αγκαλιά του Μέγερι.

82′ Κοντρόλ με το στήθος του Σάντος, έστρωσε στον Ριέρα, που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Φαμπιάνο.

84′ Χαραλάμπους στη θέση του Λοβέρα.

85′ Νέα πολύ καλή στιγμή για την Ομόνοια, με τον Γιούστε να κάνει το σουτ. Μπλόκαρε ο Μέγερι.

87′ Κακουλλής αντί του Μάταβζ.

– Τέσσερα λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ