aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤσέποβιτς: «Το ερώτημα είναι: Ομόνοια ή Απόλλων; Είμαι εδώ για τον τίτλο, οπότε ξέρετε την...

Τσέποβιτς: «Το ερώτημα είναι: Ομόνοια ή Απόλλων; Είμαι εδώ για τον τίτλο, οπότε ξέρετε την απάντηση»

Στην μάχη του πρωταθλήματος αναφέρθηκε ο Μάρκο Τσέποβιτς, σε δηλώσεις του στην σερβική ιστοσελίδα sportklub.rs, τονίζοντας πως η διεκδίκηση είναι ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια, αφού η ΑΕΛ δεν πρόκειται να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού. Μίλησε παράλληλα για την ζωή του στη Κύπρο, τις πρώτες του εντυπώσεις από το νησί αλλά και το περιστατικό μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα που τον έκανε χαρούμενο.

Όσα δήλωσε ο Μάρκο Τσέποβτις:

Αρχικά: «Το τελευταίο παιχνίδι μου, με την πρώην ομάδα μου την Μπουριράμ στην Ταϊλάνδη, ήταν τον Νοέμβριο, οπότε ο κ. Μπεργκ, με τον οποίο είχα αρκετά καλή συνεργασία στην Βίντεοτον, μου ξεκαθάρισε ότι δεν θα με επιβάρυνε αμέσως. Ο ίδιος αξιολόγησε πως εξυπνότερο ήταν να μην με ρίξει από την αρχή στη… φωτιά, μου έδειξε εμπιστοσύνη και ήμουν έτοιμος να ανταποκριθώ όταν χρειάστηκε».

Για το δύσκολο παιχνίδι με την ΕΝΠ: «Το περιμέναμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού το Παραλίμνι προερχόταν από ένα σπουδαίο σερί με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Καταφέραμε όμως να νικήσουμε και γι΄αυτό τον λόγο το γκολ μου έχει μεγαλύτερη σημασία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, έγινε μια κεφαλιά και η μπάλα ήρθε σε εμένα, που την κλώτσησα στην αντίθετη γωνιά».

Για την κορυφή του πρωταθλήματος, την οποία διεκδικούν αρκετές ομάδες: «Στόχος είναι να είμαστε εμείς οι πρωταθλητές. Δεν υποτιμώ την ΑΕΛ στο ελάχιστο, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς στην χώρα δείχνει σταθερότητα, παίζει καλό και ωραίο ποδόσφαιρο στα μάτια του κόσμου. Ωστόσο αμφιβάλλω ότι μπορεί να αντέξει στην πίεση του πρωταθλητισμού. Όσο για τον Απόλλωνα, ενισχύθηκε με δύο ποδοσφαιριστές την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο και κατέστησε σαφές τις προθέσεις του. Όσο για εμάς, είμαστε στο σωστό δρόμο. Χάθηκα βαθμοί, όταν η ομάδα αγωνιζόταν σε εγχώριες διοργανώσεις και Ευρώπη, αλλά τώρα έχουμ ισορροπήσει την κατάσταση. Είμαστε αήττητοι στους τελευταίους εννέα αγώνες, έχοντας εφτά νίκες. Το ερώτημα είναι: Ομόνοια ή Απόλλων; Είμαι εδώ για να πάρω τον τίτλο, οπότε ξέρετε την απάντηση».

Για την ζωή στη Κύπρο: «Είναι όμορφα, αν και μας επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για δύο ώρες, δύο φορές την μέρα, αφού πρώτα στείλουμε μήνυμα. Όλα ελέγχονται αυστηρά, λόγω των κανονισμών του lockdown. Η θερμοκρασία είναι περίπου στους 20 βαθμούς Κελσίου και μπορείς να χαλαρώσεις στο σπίτι με ένα παντελονάκι κι ένα φανελάκι. Όπως οι περισσότεροι ξένοι της Ομόνοιας, δεν μένω στη Λευκωσία, αλλά στη Λάρνακα, η οποία δεν είναι μακριά από την πρωτεύουσα, περίπου είκοσι λεπτά με το αυτοκίνητο μόνο. Ευτυχώς γνώριζα από την Ταϊλάνδη, πως να οδηγώ στην αριστερή πλευρά. Μερικές φορές πάω στις προπονήσεις με τον τερματοφύλακα Φαμπιάνο, ο οποίος είναι γείτονας μου, τα σπίτια μας είναι κολλητά. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι ο Φαμπιάνο δεν εμπιστεύεται τις ικανότητες μου στην οδήγηση (γέλια)».

Για τo αν τα νέα μέτρα στάθηκαν «εμπόδιο» στο να συναναστραφεί με συμπατριώτες του: «Μου λείπει να συναναστρέφομαι κόσμο. Ευτυχώς η κοπέλα μου, η Τζοβάνα, βρίσκεται στη Λάρνακα. Ανυπομονώ να συναντήσω τους Μάρκοβιτς, Αντάμοβιτς, Σάβιτς και Μεντόγεβιτς. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ο ένας τον άλλο εκτός γηπέδου. Προς το παρόν είναι αδύνατον, όμως έχουμε το τηλέφωνο».

Για το τι του έκανε περισσότερο εντύπωση στην Κύπρο: «Ο στόχος της νίκης με αντίπαλο την ΕΝΠ, ήταν δεδομένος. Αυτό που μου ξεχώρισα ήταν όταν νικήσαμε τον Απόλλωνα. Μετά το τέλος του αγώνα, ένας άντρας μεγάλης ηλικίας με φόρμα του Απόλλωνα με πλησίασε, μου έδωσε το χέρι του και μου είπε: “Είμαι στον Απόλλωνα εδώ και πενήντα χρόνια. Πες γεια στον πατέρα σου Σλάντζαν, ήταν ισχυρός επιθετικός. Ήμουν πεπεισμένος πόσο καλός άνθρωπος είναι“. Ήταν υπέροχο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ