Το σύνθημα που κάθε Ομονοιάτης θέλει να δει να υλοποιείται

«Φέτος θα είναι αλλιώς…». Ένα σύνθημα που ακούγεται σε κάθε ξεκίνημα της σεζόν τα τελευταία χρόνια…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

«Φέτος θα είναι αλλιώς…». Ένα σύνθημα που ακούγεται σε κάθε ξεκίνημα της σεζόν τα τελευταία χρόνια, όμως δεν υλοποιείται και έχει κουράσει τον κόσμο της Ομόνοιας. Μάλιστα, οι αντίπαλοι το χρησιμοποιούν ειρωνικά, αφού η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια, αντί να πηγαίνει μπροστά, πάει πίσω. Θα είναι τελικά αλλιώς (προς το καλύτερο, εννοείται) η νέα σεζόν για την Ομόνοια; Απάντηση που ο κάθε φίλος του «τριφυλλιού» θα περιμένει να λάβει μέχρι και το τέλος της επικείμενης περιόδου αφού τα όσα έζησε τα τελευταία χρόνια, δεν του επιτρέπουν να είναι βέβαιος για τίποτα.

Η σεζόν για την Ομόνοια άρχισε, με τον κόσμο της ομάδας στην πρώτη προπόνηση να στέλνει εκ νέου το δικό του ηχηρό μήνυμα. Παρά την απογοήτευση των τελευταίων ετών, βρέθηκε μαζικά στην προπόνηση, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη του δίψα. Τη δίψα για διάκριση της ομάδας του, την επιστροφή της σε πρωταγωνιστική πορεία και στους τίτλους.

Η νέα προσπάθεια στην Ομόνοια φέρει την υπογραφή του Νεόφυτου Λάρκου. Στο πρόσωπο του τελευταίου προπονητή με τον οποίο πανηγύρισε τίτλους η Ομόνοια εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι πράσινοι. Βεβαίως, από ένα άλλο πόστο πλέον, αυτό του αθλητικού διευθυντή. Ίσως πιο δύσκολο. Η επιλογή του προπονητή και των ποδοσφαιριστών, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας Προγραμματισμού, θα κρίνει την πορεία της Ομόνοιας στη νέα σεζόν.

Ο Λάρκου θέλει να πετύχει ό,τι δεν έκαναν οι προκάτοχοί του τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή στην επιλογή των ποδοσφαιριστών, που θα σηκώσουν τη «βαριά» φανέλα της Ομόνοιας και θα οδηγήσουν την ομάδα στις επιτυχίες. Καθρέφτης το γήπεδο και εκεί θα κριθούν όλοι. Είτε είναι ηχηρό όνομα είτε κουβαλά σπουδαίο ή όχι βιογραφικό, το γήπεδο θα «μιλήσει».

Αυτό που αναμένει ο κόσμος, αυτός που κράτησε όρθιο το σωματείο σε δύσκολες εποχές, είναι να δει επιτέλους να δημιουργείται το σύνολο που θα είναι αντάξιο της ιστορίας και του ονόματος της Ομόνοιας. Μπούχτισε από υποσχέσεις, από λόγια. Θέλει πράξεις. Το αξίζει και με το παραπάνω. Μόνο αν δει την ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να παίρνει νίκες, θα μπορέσει να πει «ναι, επιτέλους φέτος είναι αλλιώς…».