aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΤο μέλλον είναι στα δικά της παιδιά…

Το μέλλον είναι στα δικά της παιδιά…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ένα στοιχείο που έλειψε από την Ομόνοια τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο ήταν το χαρακτηριστικό της πιο παλιά ήταν ο Κύπριος ποδοσφαιριστής. Είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να «χτίσει» εκ νέου, επενδύοντας στην Ακαδημία της. Στην τρέχουσα σεζόν αγωνίστηκαν 10 Κύπριοι ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών.

Οι πλείστοι πήραν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στα τελευταία ματς, που ήταν και βαθμολογικά αδιάφορα. Οι μικροί προσδοκούν πως, θα αποτελέσουν μέρος του ρόστερ της Ομόνοιας στη νέα περίοδο. Θα περιμένουν και αυτοί με αγωνία τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα και παράλληλα την ευκαιρία τους, έστω και να κάνουν προετοιμασία με την πρώτη ομάδα.

Οι πιο έμπειροι, αυτοί που πάτησαν τα 21, όπως είναι οι Φάνος Κατελάρης και Ανδρέας Χριστοδούλου, ήταν βασικά στελέχη και ήδη έχουν καθιερωθεί. Ο πρώτος, πλέον, βλέπει κατάματα μετεγγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού. Τον Ιανουάριο βρέθηκε μιαν ανάσα από την ισπανική Λούγκο. Παρακολουθείται από ομάδες του εξωτερικού και είναι θέμα χρόνου να την… κάνει για άλλες πολιτείες. Η μπάλα είναι στα πόδια του.

Στα 21 του και ο Ανδρέας Φραγκέσκου, που στάθηκε άτυχος αφού αποκόμισε σοβαρό τραυματισμό στο πρώτο ματς που κλήθηκε να αγωνιστεί. Ακολουθούν και άλλοι, πιο νεαροί, πρωτοεμφανιζόμενοι. Στα 16 τους έκαναν ντεμπούτο οι Χρίστιαν Φώτη και Μαρίνος Τζιωνής. Στα 17 του είναι ο Ανδρόνικος Κακουλλής και στα 18 τους οι Ανδρέας Κατσαντώνης, Αλέξανδρος Αντωνίου, Σταύρος Χριστοφόρου και Γιώργος Κακουλλής.

Το μέλλον τους ανήκει, αυτό που επιβάλλεται να γίνει για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να ωριμάσουν ποδοσφαιρικά, είναι οι ευκαιρίες. Θα της πάρουν; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται κάθε χρόνο. Εναπόκειται σ’ αυτούς που θα έχουν την ευθύνη της ομάδας και γενικότερα του ποδοσφαιρικού τμήματος να τους υπολογίζουν. Εάν αυτό γίνει, τότε η μπάλα θα μεταφερθεί στα πόδια των μικρών…

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΜ. (Β.-Α.) ΛΕΠΤΑ
Φάνος Κατελάρης 21 27 (21-6) 2.006
Ανδρέας Χριστοδούλου 21 15 (12-3) 1.180
Ανδρέας Κατσαντώνης 18 7 (3-4) 260
Χρίστιαν Φώτη 16 3 (3-0) 228
Αλέξανδρος Αντωνίου 18 1 (1-0) 90
Σταύρος Χριστοφόρου 18 2 (0-2) 72
Ανδρέας Φραγκέσκου 21 1 (1-0) 46
Μαρίνος Τζιωνής 16 2 (1-1) 44’
Γιώργος Κακουλλής 18 1 (0-1) 2
Ανδρόνικος Κακουλλής 17 1 (0-1) 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ