aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣΤο μεγαλύτερο πλεονέκτημα της είναι ότι, είναι η Ομόνοια!

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της είναι ότι, είναι η Ομόνοια!

TΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεν ξέρω αν ο Κολοβός είναι ο παίκτης που ήθελε η Ομόνοια ή αν ο Μαυρίας κι ο Ατζαγκούν μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε σχέση με την Ομόνοια του… 2018. Το σίγουρο είναι ότι οι «τριφυλλοφόροι» έπιασαν το μήνυμα κι ήταν συνεπείς στην πολύ δύσκολη αναμέτρησης της 17ης αγωνιστικής.

Καθαρή νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας κι ορθάνοικτη, πλέον, η διαδρομή προς την εξάδα. Βέβαια, κανένας οπαδός των πρασίνων δεν είναι ικανοποιημένος όταν η ομάδα του στοχεύει -με «αχ» και «βαχ»- την είσοδό της στο τοπ 6 του ποδοσφαιρικού μας μαραθωνίου, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Έχει χιλιοπειπωθεί και… χιλιογραφτεί. Αν δεν νικούσε χθες η Ομόνοια, θα γεννούσε τρίδυμα (προβλήματα). Εξασφάλισε, όμως, το τρίποντο και μπορεί να ελπίζει βάσιμα στο ότι έχει μπόλικο δρόμο η τρέχουσα σεζόν. Ευρωπαϊκό εισιτήριο έχουν σίγουρο μόνο οι τρεις πρώτες ομάδες στην βαθμολογία, οπόταν στην παρούσα φάση (η Ομόνοια έχει 23 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων έφθασε χθες τους 37) μπορεί να στοχεύει το εισιτήριο στη μάχη της εξάδας κι από κει και πέρα την τέταρτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, υπό προϋποθέσεις. Όλα αυτά, βέβαια, σε μια θεωρητική προσέγγιση, αφού χωρίς σταθερότητα καμιά ομάδα δεν μπορεί να είναι σίγουρη τι θα της… ξημερώσει, ενώ κατά γενική ομολογία «δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια».

Διαβάστε επίσης: €1.450.000 για χατίρι του Κολοβού και ο δανεισμός στην Ομόνοια

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ομόνοιας για να υλοποιήσει τους αναθεωρημένους στόχους της είναι ότι είναι η… Ομόνοια. Θεωρητικά πάντα, με αντίπαλο την Ομόνοια, το τρίποντο δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Ακόμη και για ομάδες που «φωνάζουν» ότι είναι καλύτερα στελεχωμένες, πολύ πιο ποιοτικές κι έχουν και το… μομέντουμ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Σε 14 λεπτά κατάφερε ότι δεν πέτυχε σε 16 αγώνες

Χθες ο Αναστασίου δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του, τονίζοντας ότι η ομάδα του κάνει πολλά επιπόλαια λάθη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές του δεν επιδεικνύουν την αποφασιστικότητα που επιβάλλει το εκτόπισμα του συλλόγου. Είναι πασιφανές ωστόσο, ότι κι ο ίδιος άρχισε να πιστεύει περισσότερο.

Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από το στραπάτσο στο Παραλίμνι όταν έλεγε «το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτή την ομάδα, τη δεδομένη στιγμή, δεν υπάρχει κανείς παίκτης που να δικαιούται να πει ότι αξίζει να ξεκινάει βασικός». Χθες είπε ότι «αρχίσαμε να δημιουργούμε μία δυναμική» κι επίσης ότι «η ομάδα δείχνει διαφορετικό πνεύμα και αυτό ήταν και το πιο δύσκολο, να γίνουμε ομάδα και να φτιάξουμε νοοτροπία». Σαφής ένδειξη ότι κάτι αλλάζει, ακόμη και στην επικοινωνιακή του πολιτική…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ