aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο επιπλέον κίνητρο στο πρώτο ντέρμπι

Το επιπλέον κίνητρο στο πρώτο ντέρμπι

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τέσσερα χρόνια και επτά μήνες. Τόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά που η Ομόνοια έφυγε νικήτρια από το Τσίρειο Στάδιο σε βάρος του Απόλλωνα, σε αγώνα α’ φάσης του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα, ήταν Σάββατο 25 Φεβρουαρίου του 2012 όταν το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει των κυανόλευκων με το επιβλητικό 5-2, «σκοτώνοντας» και τις ελπίδες τους για είσοδο στο γκρουπ της πρώτης τετράδας.

Σ’ εκείνη την αναμέτρηση, μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ένας από τους δύο παίκτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο πράσινο ρόστερ. Ο λόγος για τον Δημήτρη Χριστοφή, ο οποίος είχε κάνει τα πάντα, ανοίγοντας το σκορ, δίνοντας ασίστ και κερδίζοντας πέναλτι. Αντίθετα, ο Ρενάτο Μαργκάσα είδε την προσπάθεια των συμπαικτών του από την κερκίδα για άγνωστο λόγο.

Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησαν άλλα τέσσερα παιχνίδια α’ φάσης πρωταθλήματος στο γήπεδο της Λεμεσού κόντρα στον Απόλλωνα, με την Ομόνοια να μην μπορεί να «δραπετεύσει» με το πολυπόθητο τρίποντο. Τρεις ήττες και μια ισοπαλία ο απολογισμός της λευκωσιάτικης ομάδας, η οποία καλείται την ερχόμενη Κυριακή να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη μίνι αρνητική παράδοση στο «σπίτι» του Απόλλωνα σε αγώνα κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και να κάνει το Τσίρειο ξανά τη… δεύτερή της έδρα.

Οι πράσινοι λοιπόν έχουν έναν επιπλέον λόγο να θέλουν το «διπλό» στο πρώτο φετινό ντέρμπι, πέρα από τους βαθμολογικούς λόγους και την προσπάθεια κατεύνασης της αγανάκτησης στις τάξεις των οπαδών εξαιτίας των άσχημων αγωνιστικών εμφανίσεων της ομάδας στα πλείστα φετινά παιχνίδια.

Παράλληλα, είναι και ένα στοίχημα τόσο για τους παίκτες όσο και για τον προπονητή Τζον Κάρβερ να αποδείξουν σε όλους ότι ορθά επιλέχθηκαν για να στελεχώσουν την ομάδα και να την οδηγήσουν σε επιτυχίες, όπως άλλωστε αρμόζει και στην ιστορία της. Η μπάλα, δηλαδή, είναι στα πόδια τους για ν’ αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να στείλουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ομόνοια δεν θα έχει ρόλο κομπάρσου ή… ρυθμιστή, αλλά πρωταγωνιστή στη φετινή σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ