aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο αγωνιστικό και ψυχολογικό κτύπημα στον Χριστοφή

Το αγωνιστικό και ψυχολογικό κτύπημα στον Χριστοφή

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη… φωτιά για το κατά πόσο θα αγωνιστεί σε φετινό παιχνίδι της Ομόνοιας ο Δημήτρης Χριστοφή. Ο Κύπριος διεθνής ποδοσφαιριστής υπέστη θλάση 3ου βαθμού στο δικέφαλο και θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 3-4 μήνες, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Ομόνοια. Το 2019 είναι προ των πυλών, και στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο ακραίος επιθετικός των πρασίνων θα επιστρέψει στα μέσα των πλέι οφ ή προς το τέλος.

Διαβάστε επίσης: Πλήγμα με Χριστοφή στην Ομόνοια, εκτός για έξι βδομάδες ο Μανρίκε

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής έχει καταγράψει με τη φανέλα του «τριφυλλιού» έξι συμμετοχές στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εκ των οποίων στις τέσσερις ήταν βασικός, ενώ σκόραρε το δεύτερο γκολ για λογαριασμό της ομάδας του στον… εφιαλτικό αγώνα με την Πάφο (σ.σ. η Ομόνοια γνώρισε την ήττα με 4-2 μετά από ανατροπή της παφιακής ομάδας). Ήταν τότε που η ομάδα της πρωτεύουσας βρισκόταν σε πολύ άσχημο φεγγάρι, με τον Χουάν Κάρλος Ολίβα να απολύεται από το Δ.Σ. των πρασίνων, ενώ ο Γκόμεθ ανέλαβε για λίγο μέχρι που ο Αναστασίου πήρε τα «ηνία» της ομάδας.

Άπαντες στην Ομόνοια περίμεναν πως ο Χριστοφή θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας που άρχισε τον Μάιο του 2018, όταν η ομάδα της Λευκωσίας… άλλαξε βιβλίο. Ωστόσο, οι μικροτραυματισμοί από την έναρξη του πρωταθλήματος άφησαν τον Κύπριο διεθνή μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ ο τελευταίος είναι και ο πιο σημαντικός. Ο εκ των αρχηγών της ομάδας καλείται να δουλέψει -ξανά- εντατικά ώστε να επανέλθει, ενώ και το ψυχολογικό μέρος θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η πρώτη ευκαιρία του Αναστασίου για να σπάσει την «κατάρα»

Προφανώς και ο Χριστοφή ακούει και βλέπει όλα όσα λέγονται για τον ίδιο, και ο τραυματισμός του τον παίρνει αρκετά βήματα πίσω, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Σίγουρα είναι ο άτυχος της σεζόν -μαζί με τον Μάρκο Μότα- καθώς δεν θα μπορεί να προσφέρει στην σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τους πράσινους για έξοδο στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ