aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤάσκοφ: Ο συλλέκτης τίτλων με την Ομόνοια σε δύο διαφορετικές σεζόν

Τάσκοφ: Ο συλλέκτης τίτλων με την Ομόνοια σε δύο διαφορετικές σεζόν

Νέα παρουσίαση από την Ομόνοια στην ενότητα «προπονητές». Η διοίκηση των πρασίνων ανανέωσε τη στήλη κάνοντας αναφορά στον Bούλγαρο τεχνικό, Ντοπρομίρ Τάσκοφ, ο οποίος διετέλεσε σε δύο περιόδους προπονητής της ομάδας.

«Ο Ντοπρομίρ Τάσκοφ διετέλεσε σε δύο περιόδους προπονητής της ομάδας μας, το 1971-72, όπως επίσης και μετά από έντεκα χρόνια, την περίοδο 1982-83. Ο Βούλγαρος τεχνικός γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1925 και είχε μια μεγάλη καριέρα σαν επιθετικός με πάνω από 400 συμμετοχές και 250 γκολ με τις φανέλες των Σπαρτάκ Βάρνας, Σπαρτάκ Σόφιας και Σλάβια Σόφιας. Χρήστηκε επτά φορές διεθνής με την Βουλγαρία. Ο Τάσκοφ ήρθε στην Κύπρο ενώ προηγουμένως προπόνησε τις Σλάβια Σόφιας και Εθνική Βουλγαρίας.

Ήταν απόλυτα επιτυχημένο το πέρασμά του από τον «πράσινο» πάγκο, καθώς κατάφερε να κερδίσει 2 πρωταθλήματα (1972, 1983), 2 κύπελλα (1972, 1983) και μία ασπίδα (1982). Κατέκτησε δηλαδή όλες τις εγχώριες διοργανώσεις στις οποίες καθοδήγησε την Ομόνοια! Αρχικά το 1972 επανέφερε την Ομόνοια στην κορυφή μετά από 7 χρόνια, αφήνοντας στην 2η θέση την ΕΠΑ, ενώ λίγο αργότερα πανηγύρισε το νταμπλ αφού επιβλήθηκε με 4-2 της Λαρνακιώτικης ομάδας στον τελικό. Αποχώρησε αμέσως μετά για να επιστρέψει στην πατρίδα του προπονώντας και πάλι την Σλάβια Σόφιας και την Σπαρτάκ Βάρνας.

Επέστρεψε στην Ομόνοια τη σεζόν 1982-1983 και ρίχτηκε στην μάχη των προκριματικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, όπου η ομάδα μας αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-2 από την Ελσίνκι. Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, το Σούπερ Καπ, κατέληξε στην τροπαιοθήκη μας με νίκη 2-0 επί του Απόλλωνα. Στο πρωτάθλημα οι «πράσινοι» στέφθηκαν πρωταθλητές με τρεις βαθμούς περισσότερους από την 2η Ανόρθωση, ενώ πήραν και το κύπελλο κερδίζοντας στο Τσίρειο με 2-1 την ΕΝΠ.

Ο Τάσκοφ ήταν λάτρης της πειθαρχίας και αυτό φάνηκε από τις επιτυχίες που έφερε στην ομάδα. Χαρακτηριστικό ότι κέρδισε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις που πήρε μέρος! Μετά την τελευταία του θητεία στην Ομόνοια έδωσε τέλος στην προπονητική του καριέρα, μένοντας στην ιστορία ως ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές που πέρασαν από το «τριφύλλι». Απεβίωσε μόλις πριν τρία χρόνια, στις 26 Μάιου 2017 σε ηλικία 92 ετών»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ