aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣυνάντηση Μιλτή - Αναστασίαδη!

Συνάντηση Μιλτή – Αναστασίαδη!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Στο δεύτερο μέρος της μεγάλης συνέντευξής του στο «Goal», ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας αποκαλύπτει ότι είχε συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη και μεταξύ άλλων συζήτησαν και για τις εκλογές στην ΚΟΠ.

Όσο ξαφνιάστηκαν οι ποδοσφαιρόφιλοι, άλλο τόσο ξαφνιάστηκαν και οι επώνυμοι του ποδοσφαίρου από την εμφάνιση του μάστρε Μιλτή στην προεδρία της Ομόνοιας την περίοδο 2008-2012. Άγνωστος μεταξύ αγνώστων, προσπάθησε, όπως ισχυρίζεται, να κρατήσει αποστάσεις από το λεγόμενο παρασκήνιο.

Όταν αναλάβατε την Ομόνοια, προέδρους, παράγοντες άλλων ομάδων δεν γνωρίζατε; Ήταν της μόδας τότε οι συνάδελφοί σας, οι ντιβέλοπερς στα διοικητικά των σωματείων. Δεν ήξερα κανένα…

Σε κάποια φάση, όμως, συμβιβαστήκατε με το κατεστημένο. Δημιουργήσατε καλές σχέσεις με τα κέντρα αποφάσεων. Δεν συμβιβάστηκα ποτέ. Εγώ στήριξα για την προεδρία της ΚΟΠ, τον Κρις Γεωργιάδη. Πήγα στον Νίκο Αναστασιάδη. Μου τηλεφώνησε ένας φίλος από το γραφείο του και μέχρι να του μιλήσω, μου έδωσε τον Αναστασιάδη. Με ρώτησε «γιατί δεν έρχεσαι να σε γνωρίσω; Να πιούμε έναν καφέ;».

Ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν τότε πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού; Ναι… Του είπα, «κύριε πρόεδρε απλά δεν έτυχε. Να βρεθούμε». Αισθανόμουν και άβολα… «Την τάδε μέρα μπορείς;», και απάντησα ναι. Πριν να πάω, ρώτησα τον Χριστόφια.

Πήγατε στην Πινδάρου; Στα γραφεία του ΔΗΣΥ; Ναι. Μπήκα από την είσοδο και ανέβηκα πάνω. Του είπα «η Ομόνοια δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της ΚΟΠ, αλλά θέλει να βρούμε έναν άνθρωπο, ο οποίος να μπορέσει να προχωρήσει το κυπριακό ποδόσφαιρο με εντιμότητα». Με ρώτησε τι σκέφτομαι. Ο Κρις Γεωργιάδης ήταν τότε πρόεδρος της Ανόρθωσης, δικηγόρος. Προετοίμαζε τότε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΟΠ.

Ο Κρις Γεωργιάδης μου έδειχνε μία εντιμότητα και μία ακεραιότητα. «Πρόεδρε μπράβο», μου είπε ο Αναστασιάδης και συνέχισε: «Έχει εξαιρετική εικόνα. Και τούτος ο Κουτσοκούμνης πόσα χρόνια;». Τελικά, στήριξα τον Κρις Γεωργιάδη με πολλή προσπάθεια και η Ανόρθωση που τον υπέδειξε δεν τον στήριξε στο τέλος της ημέρας! Κι έμεινε εκτεθειμένη η Ομόνοια.

Δηλαδή, μου λέτε ότι ο Αναστασιάδης ενδιαφερόταν έντονα ποιος θα είναι πρόεδρος στην ΚΟΠ ή ακαδημαϊκά; Δεν μπορώ να το πω αυτό. Πήγα στο γραφείο του, με ρώτησε κάποια πράγματα και τον ενημέρωσα.

Τι μπορεί να είχε με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ο Νίκος Αναστασιάδης και ήθελε φύγει; Ένιωθε ότι φθάρηκε στην όλη διαδικασία.

Ίσως επειδή ο Νίκος Αναστασιάδης είναι Απολλωνίστας; Δεν έχω ιδέα. Δεν μου είπε τίποτα για τον Απόλλωνα. Εγώ του είπα για την προεδρία της ΚΟΠ. Εγώ πήγα για το ποδόσφαιρο κι έπρεπε να του πω κάτι.

Η σχέση σας με την Ομοσπονδία ήταν καλή; Όχι. Με τον Κουτσοκούμνη ποτέ! Ποτέ! Με κάλεσε ο Κίκης ο Φιλίππου στο σπίτι του…

Στην αρχή μού είπατε ότι δεν είχατε σχέσεις με κανένα και σιγά-σιγά μαθαίνουμε ότι πήγατε στον Αναστασιάδη, συναντηθήκατε με τον Ανδρέα Παντελή, τώρα με τον Κίκη Φιλίππου. Μάλλον, συμμετείχατε κι εσείς στο πάρε-δώσε… Να ελέγξεις, όμως, τι αποτέλεσμα είχα κι αν η Ομόνοια είχε κάποιο όφελος. Πήγα στον Κίκη Φιλίππου, διότι μου είπε ότι είναι κυνηγός, ότι του αρέσουν τα αμπελοπούλια… Μου είπε ότι θα είμαι εγώ και ο Κουτσοκούμνης, επειδή δεν είχαμε καλές σχέσεις. Και ο Κίκης σαν μεσολαβητής. Στο τέλος, ήθελαν να βάλουμε ως Ομόνοια έναν διαιτητή στην Επιτροπή Διαιτησίας! Κι εγώ αρνήθηκα. Και του είπα «Κωστάκη εμένα με ενδιαφέρει μόνο να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία».

Δηλαδή, ήσασταν πεπεισμένος ότι η διαιτησία ήταν σε χαμηλό επίπεδο; Έτσι μου έλεγαν αυτοί που καταλάβαιναν…

Δεν αισθανθήκατε ποτέ την αδικία στο γήπεδο; Να πείτε, εδώ κάτι δεν πάει καλά; Εγώ έκαμα την επανάστασή μου με εκείνο τον διαιτητή που μας «έκαψε» με αντίπαλο τη Δερύνεια στο Παραλίμνι, τον Χρίστο Ηλία…

Τότε βγήκατε εκτός εαυτού; Ναι και τιμωρήθηκα για έξι μήνες. Σίγουρα, η συμπεριφορά μου δεν ήταν η πιο σωστή.

Θυματοποιηθήκατε εσείς για να τη γλυτώσει, ο προπονητής σας, ο Νεοφύτος Λάρκου; Ναι. Προτίμησα να τιμωρηθώ εγώ παρά ο προπονητής μας

Αυτό, εξηγήστε μου το λίγο. Πώς γίνεται όταν έχουμε να κάνουμε με αποφάσεις των δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου; Πώς επιτυγχάνεται η συμφωνία «να φάω εγώ έξι μήνες, αλλά να “γλυτώσει” ο Λάρκου»; Το θέμα το χειρίστηκε ο Νικ ο Νικολάου. Μου είπαν ότι θα με τιμωρήσουν εμένα… Τιμωρήθηκα με έξι μήνες αποκλεισμό και ο Νεόφυτος, στο Εφετείο, τέσσερις αγωνιστικές. Ήταν λεκτική η αντιπαράθεση. Αυτός ο διαιτητής έγραψε σκόπιμα ψέματα.

Κι η πλευρά η δική σας, όμως, κατέθεσε ότι ήσασταν στην κερκίδα, αλλά οι φωτογραφίες σάς έδειχναν στη φυσούνα δίπλα στον διαιτητή; Μέλη του Δ.Σ. επέμεναν ότι μας έσφαξε. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ήμουν αλάνθαστος. Σίγουρα, σε αυτό το παιχνίδι παρεκτράπηκα.

Δεν ήταν συμβιβασμός να τιμωρηθείτε εσείς και να τη «γλυτώσει» ο Λάρκου; Δεν είναι ένα δείγμα διαφθοράς και παρασκηνίου αυτό το πράγμα; Αν πω ότι πέρασα απ’ αυτόν τον χώρο και δεν το μετάνιωσα, θα έλεγα ψέματα. Και σίγουρα κάποιες ενέργειες, αν είχα την εμπειρία που έχω τώρα, δεν θα τις έκανα. Κατά τη δική μου κρίση δεν έκανα κάτι τόσο σοβαρό. Δεν συμβιβάστηκα με κανέναν. Με ρώτησες προηγουμένως γιατί πήγα στον Κίκη Φιλίππου στη συνάντηση με τον Κουτσοκούμνη. Μετά σκεφτόμουν, «αφού ήξερα τι θα γίνει γιατί ήρθα»; Ο άνθρωπος με κάλεσε πολλές φορές. Ήταν και θέμα ευγένειας. Φαίνεται έπιασε τον Χριστόφια, με τον οποίο είχαν καλές σχέσεις. Μου είπε ο Χριστόφιας «γιατί δεν τον βλέπεις;».

Τελικά, τα βρήκατε με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη; Δεν τον εμπιστεύτηκα ποτέ. Και του τα έγραψα, σε επιστολές. Μπορείς να ανατρέξεις να τις βρεις.

Πιστεύετε ότι τα πολλά χρόνια για τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, δεν βοηθούν; Δεν είναι φυσιολογικό να είναι κάποιος πρόεδρος της ΚΟΠ για 19 χρόνια! Μόνο με διαπλοκή μπορεί να στέκει αυτό το πράγμα. Εγώ πήγα εκεί και σιχάθηκα τις διαδικασίες. Η εντιμότητα δεν συνάδει με αυτόν τον χώρο.

Είπα στον Άντρο: «Μην μου ξαναπείτε. Τέλειωσε!»

Αν δεν έρχονταν οι αναποδιές, το Μαρί, η οικονομική κρίση, θα ήσασταν ακόμη πρόεδρος της Ομόνοιας; Νομίζω δεν θα με άφηναν να φύγω… Το 2012 επανεκλέγηκα και όλοι γνώριζαν και για τα χρέη. Να σου δώσω την ομιλία μου που έκανα το 2012. Δεν έκρυψα κάτι. Εκείνο που κρύφτηκε από τον κόσμο ήταν στις ελεγκτικές καταστάσεις. Είπαν «έκαμε τα δώρο ο πρόεδρος», ενώ ήταν εισφορές κομματικές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος ξέρει λογιστικά, θα βγάλει αυτό το απλό συμπέρασμα.

Πρόεδρε, αν είναι έτσι όπως ισχυρίζεστε, δεν μπορούσαν να βάλουν και στους λογαριασμούς ότι δόθηκαν από το ΑΚΕΛ… Ε, τότε γιατί με ρωτάς; Καθήκοντος έπρεπε να κρύψω. Διότι μιλούσα απευθείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εσύ λες ότι εξέλεγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας άνθρωπος της φτωχολογιάς. Εγώ που είχα συγγενική σχέση με τον χώρο, λόγω των γονιών μου, για τη μνήμη του μακαρίτη του πατέρα μου, δεν έπρεπε να εμπιστευθώ και να χαρώ διότι εκλέγηκε αυτός ο άνθρωπος;

Μετά από δύο, τρία, πέντε χρόνια, βάζατε τα χρήματα της εταιρείας σας, όπως λέτε, γιατί δεν είχατε την ψυχική δύναμη να πείτε «σηκώνομαι και φεύγω». Να πείτε «έκανα ό,τι μπορούσα, νομίζω ότι βοήθησα, αλλά πρέπει να φύγω». Σημαίνει ότι σας άρεσε κι εσάς η εξουσία. Είπα ότι ήθελα να φύγω, αλλά δεν με αφήναν να φύγω.

Κι εσείς, όμως, δεν εκδηλώσατε πρόθεση φυγής. Στους αρμόδιους το είπα κατ’ επανάληψη. Στο τέλος της ημέρας, όταν αποφάσισα να φύγω, πήγα και το είπα στον Άντρο Κυπριανού. Αν το έλεγα στον Χριστόφια θα τον είχα συνέχεια πάνω στην κεφαλή μου. Και το είπα στον Άντρο: «Μην μου ξαναπείτε. Τέλειωσε!».

Με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μιλούσατε για ποδόσφαιρο, έχει όντως γνώσεις, καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο; Θεωρούσε ότι καταλάβαινε. Όμως, το βέβαιο είναι ότι ήξερε πολύ καλά πώς να αξιοποιεί το ποδόσφαιρο προς όφελος των κομματικών συμφερόντων.

Όχι τι θεωρούσε ο ίδιος. Εσείς τι άποψη έχετε; Παρακολουθούσε ποδόσφαιρο πολύ περισσότερο από εμένα. Δεν είχε τις γνώσεις των προπονητών αλλά έλεγε, για παράδειγμα, ότι πρέπει να πάρουμε τον Οκκά που είναι αρχηγός της Εθνικής. Πάση θυσία, έπρεπε η Ομόνοια να στήσει πολύ καλή ομάδα. Να πάρουμε πρωτάθλημα, να βγει ο κόσμος μας μέσα στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Ο μάστρε Μιλτής σπάει τη σιωπή του

Μιλτής: «Αν δεν είχαμε το Μαρί και την κρίση…»

«Τζιοβάνη κάτσε φρόνιμα»!

Συνεργάτης Μιλτή: «Θέλουμε 25 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουμε παιχνίδι»!

Ο «διαλυμένος» Μπάγεβιτς και ο Λάρκου που «μιλούσε πολύ»

Μιλτιάδης: «Το ΑΚΕΛ μου επέστρεψε 5.900.000 ευρώ»

Μιλτιάδης Νεοφύτου: Τα τσεκ για τον Τζίμη και τα βαμμένα νύχια του Στάθη!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ