Σοφοκλέους: «Βασικό στοιχείο να μην αλλάζονται σαν τα πουκάμισα οι προπονητές»

Στον Active (107.4 & 102.5) μίλησε ο πρώην προπονητής της Ομόνοιας Σοφοκλής Σοφοκλέους ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα της Ομόνοιας στα τελευταία παιχνίδια. Ο ίδιος δήλωσε «πιστός στρατιώτης» των πρασίνων, δήλωση η οποία όπως ανέφερε, στοίχισε στην προπονητική του καριέρα.

Αναλυτικά:

Για την εικόνα της Ομόνοιας κόντρα στον Ερμή: «Όταν μιλά ο αγώνας, η εικόνα, τα σχόλια είναι περιττά. Όταν μιλάμε για την Ομόνοια που πάντα στόχος είναι η νίκη, σίγουρα το αποτέλεσμα είναι αποτυχία και συνοδεύτηκε από μια κακή εμφάνιση. Μπορεί να παίξει καλύτερα. Δεν θα ήταν όλα όμορφα αν έμπαινε ένα γκολ χθες. Θα προσπαθούσε να αξιολογήσει το παιχνίδι του ο προπονητής ακόμα και στη νίκη. Εμείς σαν λαός δεν φημιζόμαστε για την υπομονή μας. Πρώτα μετρά το αποτέλεσμα και μετά τα υπόλοιπα. Είναι η πραγματικότητα. Θα προβληματιστούμε για την εικόνα της ομάδας, όμως αν έρθει το αποτέλεσμα είναι θετικό».

Για το γεγονός πως δήλωσε «πιστός στρατιώτης της Ομόνοιας»: «Διετέλεσα προπονητής όχι μόνο στην Ομόνοια. Είχε κόστος αυτό που είπα. Όμως όπου δούλεψα, έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν το λέω με παράπονο, ζούμε στην Κύπρο. Μιλώ ελεύθερα, είμαι ντόμπρος, έκανα αυτή την δήλωση. Δεν την αποσύρω».

Για το τι δεν πάει καλά στην Ομόνοια: «Εργάστηκε τέσσερα χρόνια στην Ομόνοια. Είναι γενικά αποδεκτό ότι με τη νέα διοίκηση, τη νέα δομή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με τη νέα τεχνική ηγεσία, παρουσιάστηκε μια ομάδα η οποία, με τον ίδιο προπονητή το τονίζω, δίκαια ήταν στην πρώτη θέση. Έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Με τον Ακιντόλα που πήρε τον Ιανουάριο, η Ομόνοια έκανε ξεπέταγμα. Έπαιξε στην Ευρώπη με έμφαση στην αμυντική λειτουργία της και με την ταυτόχρονη παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη, ο προπονητής παρουσίαζε διαφορετικές ενδεκάδες. Αυτό πιστεύω πως βοήθησε στην πρόκριση σε όμιλο. Ο Μπεργκ, για τον οποίο δηλώνω σεβασμό, ανέβασε Κύπριους παίκτες οι οποίοι έδειξαν πως μπορούν να αγωνιστούν στην Ομόνοια. Ένα από τα βασικά στοιχεία μιας ομάδας, εκτός από τις πληρωμές, είναι να μην αλλάζουμε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Επίσης να μην αλλάζει το ρόστερ. Σε αυτό στηρίχτηκε και φέτος. Ο λόγος για εμένα που δεν πάει καλά η ομάδα, είναι πως της χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο στον επιθετικό τομέα, να δημιουργεί προϋποθέσεις. Στατιστικά θα έχει πιο πολλές πιθανότητες για να σκοράρει. Επίσης, και η προσθήκη ποδοσφαιριστών θα βοηθήσει. Πρώτη όμως δουλειά».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ