aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΡόης Πογιατζής στον «Αctive»: «Αποσύρομαι, σικέ το παιχνίδι…»

Ρόης Πογιατζής στον «Αctive»: «Αποσύρομαι, σικέ το παιχνίδι…»

Tην απόφαση να αποσύρει το ενδιαφέρον για εμπλοκή του στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ομόνοιας αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αctive» και την εκπομπή «Passing Game» ο Ρόης Πογιατζής.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε το διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας ήθελε πραγματικά να διαπραγματευτεί κάποια άλλη πρόταση, πέραν αυτής του κ. Παπασταύρου.

Διαβάστε επίσης: Η επιστολή απόσυρσης του Ρόη Πογιατζιή

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του

Είναι εδώ και καιρό το όνομα σας στην επικαιρότητα για επένδυση στην Ομόνοια. Κατατέθηκε και επίσημη πρόταση. Πόσο ζεστό είναι και ποιες οι εξελίξεις: «Καλύτερα να κάνουμε μια ανασκόπηση για το πώς άρχισε το ενδιαφέρον μου για την Ομόνοια. Άρχισε όταν το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι θα ήθελε να δεχθεί προτάσεις για επένδυση και μεταφορά του ποδοσφαιρικού τμήματος από το σωματείο σε εταιρεία. Υπήρχε μια πρόταση από κάποιο επενδυτή, τον κ. Παπασταύρου. Είναι κάτι που υπήρχε στα ΜΜΕ. Ανέλυσα αυτή την πρόταση με την ομάδα μου και είδαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε μια καλύτερη πρόταση, όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και με στρατηγικές συνεργασίες. Με αυτό τον τρόπο προχώρησα εγώ και η ομάδα μου να προτείνουμε κάτι που είναι στα ΜΜΕ. Αποφασίσαμε ότι θα επενδύσουμε περισσότερα λεφτά από την πρόταση Παπασταύρου. Είχαμε πει ότι θα επενδύσουμε 4 εκατ. ευρώ μέχρι τις 31/5, ενώ η πρόταση Παπασταύρου έλεγε 1,5 εκατ. ευρώ. Εγώ θα έκανα μια συνολική επένδυση 8 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020, ενώ η πρόταση Παπασταύρου 6,5 εκατ. ευρώ. Είχα επίσης δεχτεί να δεσμεύσω κάποια λεφτά, 2 δολάρια ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό. Επίσης  είχα πει ότι αν το διοικητικό συμβούλιο ήθελε πραγματικά να αρχίσει διαπραγμάτευση θα ανέβαζα το ποσό στα 5 εκατ. δολάρια. Είχα επίσης αναφέρει ότι θα εκδώσω ένα μέρος μετοχών στο σωματείου, το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε 51% των μετοχών της εταιρείας. Η πρόταση Παπασταύρου έλεγε 40%. Εμείς είχαμε στρατηγική συμφωνία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, η οποία πολύ γρήγορα μπορούσε να βοηθήσει αγωνιστικά και εμπορικά. Επίσης, το τελευταίο είχα αναφέρει ότι θα έμπαινα σε επαφές με την τράπεζα που έχει στην κατοχή της τη γη για το γήπεδο, με σκοπό να κάνω μια επιπρόσθετη επένδυση για εξαγορά της γης για ανέγερση του γηπέδου. Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η πρόταση μου που είναι καλύτερη από αυτήν του κ. Παπασταύρου».

Διαβάστε επίσης: Λώρης: «Ο Ρόης Πογιατζής δεν απάντησε πότε θα έρθει στην Κύπρο»

Εσείς γιατί νομίζετε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας δεν τι συζητά μαζί σας; «Εγώ έστειλα διάφορες επιστολές στο διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας και ρώτησα αν είναι πραγματικά διατεθειμένοι να δεχθούν επενδυτικές προτάσεις από άλλους θα ήθελα να ξέρω ποια είναι τα κριτήρια. Δεν μπορείς να λες θέλω επενδυτικές προτάσεις, αλλά να μην λες τα κριτήρια. Το διοικητικό συμβούλιο είχε πει πριν εκλεγεί ότι θα προωθήσει την πρόταση Παπασταύρου. Από τη μία πλευρά έλεγε ότι θα προωθήσει την πρόταση Παπασταύρου και από την άλλη έλεγε ότι θα μιλήσουμε και με άλλους ενδιαφερόμενους και όταν εγώ κατέθεσα την πρόταση κάπου δεν ήθελαν να αναλύσουν με τον  τρόπο που εγώ εισηγήθηκα. Εγώ εισηγήθηκα να βάλω ένα από τα τέσσερα μεγάλα λογιστικά γραφεία για να αξιολογήσει αυτές τις προτάσεις. Κάποιος ίσως να σκεφτεί ότι αφού το διοικητικό συμβούλιο θέλει να προωθήσει την πρόταση Παπασταύρου, αυτό ήθελε να κάνει. Κάπως δεν είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου από τη μια να λένε θέλουμε την πρόταση Παπασταύρου και από την άλλη να λένε ότι θέλουμε κι άλλες προτάσεις».

Το συμβούλιο της Ομόνοιας σας κάλεσε να έρθετε στην Κύπρο για να συζητήσετε, αλλά δεν απαντήσατε: «Εγώ είχα στείλει επιστολή στην οποία ξεκάθαρα έλεγα ποια είναι η πρόταση μου. Είχα επίσης αναφέρει ότι επειδή βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη, αν το δ.σ. της Ομόνοιας πραγματικά ήθελε να τους αναλύσω την πρόταση μου, αυτό μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου ή μέσω skype και δεν απάντησα. Τώρα, να έρθω εγώ στην Κύπρο για να συζητήσω με το διοικητικό συμβούλιο, από την στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει τα κριτήρια. Καλά, να έρθω στην Κύπρο να κουβεντιάσουμε, εντάξει μιλάμε για μια επενδυτική πρόταση. Από την στιγμή που δεν υπήρχε ένα λογιστικός οίκος να αξιολογήσει αυτές τις προτάσεις, που δεν υπήρχαν κριτήρια και το πιο βασικό να λέμε θέλουμε κι άλλες προτάσεις αλλά εμείς προχωράμε με την πρόταση Παπασταύρου, γιατί να έρθω στην Κύπρο να συζητάω. Είχα πει ότι αν πραγματικά θέλουν να έρθουν να με γνωρίσουν.

Πολύ ευχαρίστως θα μιλούσα με τους ανθρώπους του διοικητικού συμβουλίου. Μάλιστα, με πήραν τηλέφωνο και τους είπα ότι μπορώ να  μιλήσω εγώ κατευθείαν δεν χρειάζομαι τρίτους για να μπορώ να ξεκαθαρίσω την πρόταση μου. Υπάρχουν πολλοί οπαδοί της Ομόνοιας που ήθελαν τη δική μου πρόταση. Στη ζωή μου έχω διάφορες επενδύσεις και δεν είναι απαραίτητο πάντα να είσαι μπροστά στις επαφές. Δεν κατάλαβα ποτέ ότι ήθελαν πραγματικά να συζητήσουν την πρόταση μου. Το έλα στην Κύπρο ήταν πρόφαση. Και τα τηλέφωνα δουλεύουν και τα skype δουλεύουν. Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι πως αν πραγματικά ήθελαν να συζητήσουν, μέσα σε 15 θα το έκανα. Αν ήθελαν κάτι περισσότερο να επεξηγήσω, τότε θα μπορούσα και δικηγόρους να είχα και φιλάθλους. Κατάλαβα ότι ήταν πρόφαση πως ήθελαν άλλες προτάσεις».

Δεν είναι λογικό να στηρίζει την πρόταση Παπασταύρου το διοικητικό συμβούλιο αφού με αυτήν εκλέχθηκε: «Πολύ εύκολο να το κάνει αυτό, γιατί το συμβούλιο αντιπροσωπεύει τα δικαιώματα του σωματείου και όχι του κ. Παπασταύρου ή του κ. Πογιατζή. Αν μια πρόταση, πρέπει να την αναλύσει. Έχει ένα προϊόν που ονομάζεται Ομόνοια και πρέπει να πάρει την καλύτερη πρόταση. Μου προσφέρει κάποιος πέντε και ένας δέκα, και επιλέγει αυτόν που δίνει πέντε. Το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να προωθήσει την καλύτερη πρόταση για την Ομόνοια».

Εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε; «Εγώ είπα τις προτάσεις μου, ζήτησα να μπει λογιστικός οίκος. Οι απαντήσεις του με έκαναν να καταλάβω ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να κοιτάξουν άλλες προτάσεις για δεν ξέρω τους λόγους. Είναι πρωτοφανές να έχεις μια καλύτερη πρόταση και να μην την αξιολογείς και να βρίσκεις διάφορα επιχειρήματα. Αυτή την στιγμή ξεκαθάρισα στο μυαλό μου ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν θέλει να ακούσει προτάσεις και έχει βρει ένα τρόπο για να καλυφθεί νομικά ότι θα αποφασίσει η Έκτακτη Συνέλευση στις 29 του μήνα και όχι το συμβούλιο. Αυτά είναι ερασιτεχνικά παιχνίδια. Επομένως, εγώ θα ανακοινώσω ότι αποσύρω την πρόταση μου για τους λόγους που έχω αναφέρει. Δεν χρειάζεται να λάβω μέρος σ’ ένα παιχνίδι σικέ που σκηνοθέτησε το διοικητικό συμβούλιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ