aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΡαμίρες: «Πρωτάθλημα με την Ομόνοια, ήξερα μόνο τον ΑΠΟΕΛ»

Ραμίρες: «Πρωτάθλημα με την Ομόνοια, ήξερα μόνο τον ΑΠΟΕΛ»

«Το μόνο που ήξερε από την Κύπρο ήταν ο ΑΠΟΕΛ εξαιτίας των εμφανίσεων του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Ραμίρες ζει στην Κύπρο τους τελευταίους έξι μήνες και δεν μετανιώνει για την απόφασή του να μετακομίσει σε αυτή την μικρή χώρα νοτιοανατολικά της Ευρώπης, η οποία δεν σταματά να τον εκπλήσσει», σημειώνει αρχικά στο αφιέρωμά της για τον Νταβίδ Ραμίρες η ιστοσελίδα crhoy.com

Ο επιθετικός των πρασίνων παραχώρησε συνέντευξη στο Μέσο της πατρίδας του και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο ζωής και το ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: «Ντέρμπι» ανάμεσα σε δύο φορ, πλησιάζει στον εκλεκτό

Η ασφάλεια στο νησί είναι ένας τομέας που τράβηξε την προσοχή του: «Μπορείς να φύγεις από το σπίτι και να αφήσεις τις πόρτες ανοικτές, δεν θα συμβεί κάτι», είπε ο Κοσταρικανός επιθετικός της Ομόνοιας.

Για την εμπειρία του στην Κύπρο: «Η αλήθεια είναι πως είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Οι μήνες που προηγήθηκαν “κύλησα” πολύ καλά για μένα, είχα μία… κανονικότητα. Έχασα μόνο τρία παιχνίδια, είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Αυτή η χώρα προσφέρει ασφάλεια, η οικογένεια μου περνά όμορφα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα».

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Γιατί όχι τον Κακουλλή…

Τι γνώριζες γι’ αυτή την χώρα; «Δεν ήξερα απολύτως τίποτα. Ήξερα ότι ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και ότι είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν ήξερα αρκετά για τη χώρα, το ποδόσφαιρο. Αρχικά είχα τις αμφιβολίες μου, αλλά δεν το μετάνιωσα».

Για την ασφάλεια στη χώρα: «Πριν από αρκετά χρόνια έγινε εισβολή στην Κύπρο από την Τουρκία και από τότε η χώρα έχει αλλάξει. Υπάρχει στρατός στον δρόμο, αλλά τίποτα που να σε ανησυχεί».

Για το φαγητό: «Το φαγητό είναι παρόμοιο με της Κόστα Ρίκα. Υπάρχουν απ’ όλα και όχι περίεργα πιάτα».

Έχεις προβλήματα με την γλώσσα; «Μιλάνε ελληνικά εδώ, αλλά όλοι ξέρουν και αγγλικά γι’ αυτό και δεν είχα οποιοδήποτε πρόβλημα».

Περιέγραψε μας το ποδόσφαιρο στην Κύπρο: «Η αλήθεια είναι πως εκπλάγηκα από το καλό ποδόσφαιρο. Όταν μου είπαν για την Κύπρο δεν ήξερα πολλά, αλλά δεν μετάνιωσα που ήρθα εδώ καθόλου. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό και αγωνίζονται πολλοί ξένοι. Οι πρώτες θέσεις οδηγούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ»».

Οι στόχοι της Ομόνοιας Λευκωσίας; «Εγώ υπέγραψα συμβόλαιο για τρία χρόνια, ελπίζουμε βραχυπρόθεσμα να μπούμε στις πρώτες θέσεις και στη συνέχεια μακροπρόθεσμα να γίνω πρωταθλητής, να σκοράρω και ποτέ δεν σταματώ να έχω στην σκέψη μου την Εθνική ομάδα με την οποία θέλω να συμμετάσχω σε Παγκόσμιο Κύπελλο».

Θα συνέστηνες σε κάποιο παίκτη να πάει στην Κύπρο; «Φυσικά. Αρκετοί παίκτες από εδώ πάνε στην Τουρκία. Εδώ μπορείς να παίξεις και βρίσκεται στην Ευρώπη και διεκδικείς να παίξεις σε μεγάλες διοργανώσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ