aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΌταν ο Πέτεφ... εκτόξευσε τον Μοντέιρο!

Όταν ο Πέτεφ… εκτόξευσε τον Μοντέιρο!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μία από τις προσθήκες της Ομόνοιας στη φετινή χειμερινή μετεγγραφική περίοδο, πιθανολογείται (όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας) ότι θα έχει το ονοματεπώνυμο Ζόρζε Μοντέιρο. Ο Πορτογάλος πρώην εξτρέμ της ΑΕΛ και της ΑΕΚ, θεωρείται από τον Ιβάιλο Πέτεφ ως μία αξιόπιστη λύση για να καλυφθεί το κενό του αποχωρήσαντα Λεάντρο Γκονσάλες και πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Αποκλειστικό: Κλείνει Μοντέιρο η Ομόνοια!

Αυτό που αξίζει ξεχωριστής αναφοράς, είναι το γεγονός πως η καριέρα του είχε τα… σκαμπανεβάσματά της, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει πως δεν είναι ταλαντούχος ή δεν διαθέτει τις ικανότητες για να βοηθήσει το «τριφύλλι».

Γνώριμος! (Ομόνοια)

Τις σεζόν 2011-12 (ως πρωταθλητής) και 2012-13, είχε αρκετά θετική παρουσία στην ΑΕΛ με ικανοποιητική συμβολή στο σκοράρισμα και τεράστια προσφορά στις ασίστ. Όμως, τη σεζόν 2013-14, αν και η ΑΕΛ άρχισε με προπονητή τον Λίτο Βιντιγκάλ, «εκτοξεύθηκε» στη συνέχεια με τον Ιβάιλο Πέτεφ ο οποίος ανέλαβε στις αρχές της εν λόγω περιόδου, στην οποία οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένας τίτλος ο οποίος χάθηκε λόγω μίας ήττας από τον Απόλλωνα, αλλά και εξ αιτίας της… περιβόητης κροτίδας και αυτού που την έριξε στο γήπεδο στην τελευταία αγωνιστική με τον ΑΠΟΕΛ (η συνέχεια εξίσου γνωστή…).

Μαζί με την ομάδα της Λεμεσού τότε, και συγκεκριμένα μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Βούλγαρο προπονητή, «απογειώθηκε» και ο 29χρονος Πορτογάλος εξτρέμ, πραγματοποιώντας την καλύτερή του σεζόν στην καριέρα του. Το κοντέρ στο σκοράρισμα σταμάτησε στα 18 τέρματα (αριθμός σπουδαίος για έναν ακραίο επιθετικό), σκοράροντας με όλους τους τρόπους. Βλέπετε, ήταν τόσο αποφασισμένος να βελτιωθεί τότε με στόχο να απογειώσει και την καριέρα του, που βάσει πληροφοριών που είχαμε, μετά τις προπονήσεις έμενε στο γήπεδο και δούλευε επιπλέον ώρες για να αναπτυχθεί ποδοσφαιρικά και ειδικά στις στατικές φάσεις. Και τα κατάφερε…

Ο ταχύς δεξιοπόδαρος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, ήλθε στην ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2011 από την Σάντα Κλάρα. Γεννήθηκε στην Πορτογαλία και όταν διέσχισε τη Μεσόγειο για λογαριασμό των γαλαζοκίτρινων, ήταν 23 χρονών. Έχει ύψος 1.71 και στα 12 του χρόνια εντάχθηκε στις ακαδημίες της Πόρτο και εκεί έκανε ουσιαστικά τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στα 19 του εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα της Πόρτο.

Από την ΑΕΛ αποχώρησε, μεν, επειδή έληξε το συμβόλαιό του, αλλά όχι με τον καλύτερο τρόπο, για όσους έχουν καλή μνήμη. Η διοίκηση των γαλαζοκίτρινων δεν επιδίωξε να τον διατηρήσει στο ρόστερ, ενώ οι «κουβέντες του καφενέ» από τους οπαδούς είχαν την τιμητική τους. Κι εκεί που περίμενε κανείς πως θα έπαιρνε μετεγγραφή για μία ισάξια ή καλύτερη ομάδα, ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2014 από την πρωταθλήτρια Β’ Κατηγορίας στην Πορτογαλία Μορεϊρένσε, εκεί όπου παρέμεινε μόνο για έξι μήνες καταγράφοντας μόλις δύο συμμετοχές με συνολικό χρόνο 21 λεπτά.

Τον Ιανουάριο του 2015, τον απέκτησε η ΑΕΚ Λάρνακας και μέχρι το τέλος της σεζόν 2014-15, όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Πορτογάλο (17 συμμετοχές, πέντε γκολ) άσο. Η επόμενη περίοδος 2015-16, όμως, δεν ήταν ανάλογη και αποχώρησε μεσούσης της σεζόν. Αν και είχε 11 συμμετοχές (934 λεπτά, δύο γκολ) δεν υπολογιζόταν αρκετά από τον Τόμας Κρίστιανσεν, ενώ διέρρευσε πως «ο ιδιόρρυθμος και απαιτητικός χαρακτήρας του ήταν αυτά που τον οδήγησαν στην έξοδο». Έτσι, τον Ιανουάριο του 2016, συνέχισε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και μέχρι το καλοκαίρι του 2017, κατέγραψε 33 συμμετοχές και πέτυχε ένα τέρμα.

Φέτος, αγωνιζόταν στην πορτογαλική Αναντία, όπου αγωνίστηκε μόνο έξι φορές. Αγωνίστηκε επίσης στην εθνική ομάδα Πορτογαλίας Κ18 το 2006, στην Εθνική Κ19 το 2006-07 και το 2009 στην Εθνική Κ21.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ