aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ξυπόλητη στ’ αγκάθια…

Ομόνοια: Ξυπόλητη στ’ αγκάθια…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πού πας ξυπόλητη στ’ αγκάθια… Έκφραση που ταιριάζει απόλυτα στη φετινή Ομόνοια. Αφού έχει ολοκληρωθεί ο Α’ γύρος του πρωταθλήματος, με τους πράσινους να έχουν δώσει 11 αγώνες, υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τις δυνατότητες της ομάδας. Η (όγδοη) θέση που βρίσκεται σήμερα η Ομόνοια αντικατοπτρίζει πλήρως την παρουσία της. Ό,τι έδωσε, πήρε.

Η ποιότητα των πλείστων ποδοσφαιριστών που αποτελούν το ρόστερ της, που είναι χαμηλή και δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση στις προσδοκίες διοικούντων και κόσμου, δεν της επιτρέπει να έχει μεγάλες απαιτήσεις. Κάθε βδομάδα το επιβεβαιώνουν με την παρουσία τους. Ποδοσφαιριστές που πήραν ψηλά συμβόλαια, όμως δεν δικαιώνουν τον Γκόμεθ για την επιλογή του. Θέλουν και προσπαθούν αλλά δεν μπορούν. Οι δυνατότητές τους είναι ως εκεί, αυτό που βγάζουν στο γήπεδο. Γι’ αυτό δεν φέρουν ευθύνη οι ίδιοι αλλά αυτός που τους επέλεξε.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: «Φωτογράφισε» αποχωρήσεις τεσσάρων παικτών τον Ιανουάριο

Δεν έφτανε αυτό για την Ομόνοια, τίθεται και θέμα αντοχών. Οι ποδοσφαιριστές, όπως πληροφορείται το «Goal», δεν είναι απροπόνητοι αλλά εξαντλημένοι από τις έντονες προπονήσεις επί εποχής Ολίβα. Αυτό προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό στην προσπάθεια να επανέλθουν αφού χρειάζεται χρόνος και σωστή διαχείριση. Διπλό το κακό, λοιπόν, για το «τριφύλλι», που παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται δεν μπορεί να βρεθεί σε μια καλή και σταθερή πορεία.

Διαβάστε επίσης: Mποναμάς χιλιάδων ευρώ από την ΦΙΦΑ σε Ανόρθωση και Ομόνοια

Τα πιο πάνω, προκαλούν το ερώτημα εάν μπορεί η Ομόνοια να υλοποιήσει τον αρχικό της στόχο, την έξοδο στην Ευρώπη. Όπως παρουσιάζεται σήμερα η ομάδα της Λευκωσίας και τα βαθμολογικά δεδομένα, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Εδώ, τίθεται θέμα εάν στο τέλος της Α’ φάσης θα είναι στην εξάδα, θα γίνεται λόγος για ευρωπαϊκό εισιτήριο; Εάν είναι σε θέση να διαφοροποιήσει τη σημερινή κατάσταση, ο χρόνος θα το δείξει.

Στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα γίνει προσπάθεια να ανεβάσει το επίπεδό της η ομάδα, με τις προσθήκες του Μότα και άλλων τριών ποδοσφαιριστών. Αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Θα πρέπει και οι ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ να ανεβάσουν όσο γίνεται την απόδοσή τους, να ανταποκριθούν σε μεγαλύτερο βαθμό και να βγάλουν εγωισμό. Το γήπεδο θα «μιλήσει»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ