aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Βροχή εκατομμυρίων!

Ομόνοια: Βροχή εκατομμυρίων!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Σταύρου Παπασταύρου πως, δεν θα μειωθεί το μπάτζετ της επόμενης σεζόν, αποτυπώνει εν πολλοίς τις βλέψεις. Του ιδίου και των συνεργατών του.

Παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, ο διοικητικός ηγέτης της Ομόνοιας, θέλει να δει την ομάδα του να ανεβεί επίπεδο και πρωτίστως, να συνδυάσει την επιστροφή στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ (μετά από τρία χρόνια) με πρόκριση στη φάση των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αν είναι δυνατόν, να κουνηθεί το αστραφτερό σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ στο ΓΣΠ!

Ξέχωρα από το πρεστίζ και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων κόσμου-ομάδας, ένα μακρύ ευρωπαϊκό ταξίδι διασφαλίζει αυτομάτως την πίστωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο. Σκέλος που καθορίζει -εν πολλοίς- την εξέλιξη του κάθε συλλόγου. Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ μπαίνει στη μάχη της διάκρισης από τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και για να βρεθεί στους «χρυσοφόρους» ομίλους καλείται να αποκλείσει τέσσερις αντιπάλους. Στόχος με πολύ ψηλό βαθμό δυσκολίας, προσμετρώντας το γεγονός ότι θα είναι στους αδύνατους των κληρώσεων από τον 2ο προκριματικό και εντεύθεν.

Απογείωση στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σημαίνει αυτομάτως 15,25 εκατ. ευρώ ως μπόνους, με βάση τα περσινά δεδομένα! Σε αυτά προστίθενται ασφαλώς και 1,14 εκατ. ευρώ από τις προκρίσεις σε τρεις προκριματικούς γύρους (1ος: 280.000, 2ος: 380.000 ευρώ, 3ος: 480.000), όπως επίσης και άλλα πολλά έσοδα. Στη φάση των ομίλων, για κάθε νίκη οι ομάδες παίρνουν 2,7 εκατ. ευρώ και σε περίπτωση ισοπαλίας μοιράζονται 900.000 ευρώ. Ασφαλώς, πολύ λιγότερα είναι τα έσοδα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το «μαξιλαράκι» ασφαλείας των πρασίνων

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το «μαξιλάρι» ασφαλείας που ακολουθεί την πορεία των ομάδων που μπαίνουν νωρίς στην «αρένα» του Τσάμπιονς Λιγκ και χωρίζεται στα ακόλουθα τρία σκέλη:

Α) Με πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν εξασφαλισμένη θέση στα γκρουπ του Γιουρόπα σε περίπτωση που ρίξουν τον πήχη.

Β) Αποκλεισμός στην εν λόγω φάση, υπάρχει μπόνους 5 εκατ. ευρώ.

Γ) Σε περίπτωση αποκλεισμού από τον 1ο έως τον 3ο προκριματικό, έχουν δεύτερη ευκαιρία καθώς συνεχίζουν στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Επομένως, σε σχέση με την Ανόρθωση, τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα που κέρδισαν εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, η Ομόνοια βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ