aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τρίτη και φαρμακερή για τον Χριστοφή

Ομόνοια: Τρίτη και φαρμακερή για τον Χριστοφή

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Νέος και σοβαρότερος τραυματισμός «χτύπησε» τον Δημήτρη Χριστοφή. Η θλάση η οποία υπέστη στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με την Αλκή, την περασμένη Παρασκευή, είναι τρίτου βαθμού στον δικέφαλο και θα κρατήσει τον ποδοσφαιριστή περίπου για 3-4 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Πρόκειται για σοκ, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του. Η επάνοδος του διεθνούς εξτρέμ υπολογίζεται το συντομότερο περί τα μέσα Μαρτίου. Τότε, εφόσον επανέλθει στο πρόγραμμα προπονήσεων, θα διαφανεί σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται και αν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του περί τα τέλη της σεζόν, στα πλέι οφ.

Η αρνητική εξέλιξη με τον Χριστοφή, βάζει χωρίς ενδοιασμό σε σκέψη τον Γιάννη Αναστασίου για τις προσθήκες που θα θελήσει να προβεί τον Ιανουάριο. Μετεγγραφή εξτρέμ ήταν στο πλάνο και πριν τον τραυματισμό του 30χρονου ποδοσφαιριστή, όμως τώρα ίσως ο τεχνικός της Ομόνοιας να κινηθεί για δύο ποδοσφαιριστές για τα εξτρέμ. Δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, όμως δεν είναι απομακρυσμένο τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό θα κριθεί και από τις ανάγκες για άλλες θέσεις, αφού πέρα από επιτελικό μέσο η Ομόνοια «φωνάζει» πως έχει ανάγκη και από αριστερό μπακ. Ο Λόπεθ δεν ικανοποιεί, ενώ τραυματίστηκε και ο Μανρίκε και θα μείνει εκτός για έξι εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Το σενάριο με Μαυρία, ο ειδικός όρος και οι ενδιαφερόμενοι

Δεν λέει, λοιπόν, να ησυχάσει από τους συχνούς τραυματισμούς ο Δημήτρης Χριστοφή. Πρεμιέρα με την Αλκή, στις 25 Αυγούστου, αποχώρησε τραυματίας στο 29’. Το πρόβλημα στον αστράγαλο τον κράτησε δυο μήνες μακριά από τα γήπεδα, επέστρεψε στις 21 Οκτωβρίου, στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα αφού πέρασε ως αλλαγή. Μάλιστα ήταν και ο μοιραίος αφού έχασε πέναλτι στο τέλος του αγώνα. Επανήλθε στο αρχικό σχήμα με την Πάφος FC την αμέσως επόμενη βδομάδα (27/10), πέτυχε το πρώτο και μοναδικό του γκολ στην τρέχουσα σεζόν, όμως η βραδιά ήταν εφιαλτική (2-4). Αφού «έγραψε» 90λεπτο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, με τον Ερμή (4/11), υπέστη νέο τραυματισμό (ενόχληση στον προσαγωγό) και αποχώρησε στο ημίχρονο. Μετά από τρεις βδομάδες έπαιξε για 9 λεπτά απέναντι στην Ανόρθωση. Ώς εκεί… Ενώ έκανε προσπάθεια να επανέλθει, ήλθε ο νέος και πιο σοβαρός τραυματισμός.

Διαβάστε επίσης: Το αγωνιστικό και ψυχολογικό κτύπημα στον Χριστοφή

Είναι ξεκάθαρο πως, ο Χριστοφή είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Υποφέρει και ο ίδιος και η ομάδα του, αφού κάθε λίγο και λιγάκι τον στερείται. Μόλις σε έξι ματς από τα 12 πρωταθλήματος αγωνίστηκε στην τρέχουσα σεζόν και μόνο σε ένα δήλωσε «παρών» σε 90λεπτο. Συνολικά 274 λεπτά και ένα γκολ για τον διεθνή εξτρέμ, που στάθηκε αρκετά άτυχος. Ωστόσο, η προσφορά του δεν είναι αυτή που ο ίδιος θα ήθελε αλλά και αυτή που προσδοκούσαν όλοι στην Ομόνοια όταν επέστρεφε το καλοκαίρι του 2015. Τη στιγμή που διατηρεί ίσως το ακριβότερο «πράσινο» συμβόλαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ