aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το θετικό σημάδι για το απόλυτο

Ομόνοια: Το θετικό σημάδι για το απόλυτο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Συνήθως, την τελευταία δεκαετία, η Ομόνοια έκανε πρεμιέρα από το ΓΣΠ. Από τη σεζόν 2010-11 και μετέπειτα, η φετινή περίοδος ήταν μόλις η τρίτη που άρχισε την προσπάθειά της μακριά από την έδρα της. Η πρώτη ήταν απέναντι στην ΑΕΚ στο ΓΣΖ, την αμέσως επόμενη περίοδο που κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα. Επικράτησε με 2-1 χωρίς να είναι καλύτερη της αντιπάλου της, με τον τότε προπονητή της Τάκη Λεμονή να παραδέχεται ότι «δεν αξίζαμε τη νίκη».

Μάλιστα, η συγκεκριμένη σεζόν ήταν και η τελευταία στην οποία η Ομόνοια κατάφερε να φθάσει σε δεύτερη σερί νίκη στο ξεκίνημα, αφού για τη 2η αγωνιστική επικράτησε με 1-0 του Εθνικού Άχνας στο ΓΣΠ. Εκ τότε δεν μπόρεσε να έχει το απόλυτο των βαθμών στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Η επόμενη και τελευταία φορά πριν τη φετινή στην οποία οι πράσινοι κλήθηκαν να δώσουν ματς πρεμιέρας εκτός έδρας ήταν τη σεζόν 2013-14. Αναμετρήθηκαν με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ματς το οποίο έχασαν με 3-1.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση στα χέρια της Ομόνοιας, τί λέει ο μάνατζερ του Ραμίρες

Φέτος, λοιπόν, άρχισαν νικηφόρα την προσπάθειά τους επί της Δόξας εκτός έδρας, μάλιστα χωρίς να δεχθούν γκολ και πλέον θα ψάξουν το απόλυτο των βαθμών με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ, το προσεχές Σάββατο (19:00). Θα είναι το ιδανικότερο σενάριο, η Ομόνοια, στη νέα προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει ως πρωταγωνίστρια, να πετύχει δεύτερη σερί νίκη, βάζοντας παράλληλα τέλος στην αρνητική παράδοση που τη φέρει να έχει απώλεια βαθμών στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Παίζει στην έδρα της, με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μετά το «διπλό» στο Μακάρειο και την καλή παρουσία να φαντάζουν ιδανικές για το 2Χ3. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της, που θα έχουν ως σύμμαχο και πάλι τον κόσμο της ομάδας, που η παρουσία του θα είναι πολύ πιο έντονη, υπερδιπλάσια αυτών που βρέθηκαν το Σάββατο στο Μακάρειο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ