aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το πράσινο τρένο θα επιδιώξει να… σφυρίξει και στο Τσίρειο

Ομόνοια: Το πράσινο τρένο θα επιδιώξει να… σφυρίξει και στο Τσίρειο

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Εδώ κι ένα μήνα περίπου, το πράσινο τρένο έχει μπει στις ράγες της αλάνθαστης διαδρομής και θα επιδιώξει να… σφυρίξει και στο Τσίρειο. Από τις 7 Δεκεμβρίου, όταν είχε νικήσει στο ντέρμπι των «αιωνίων» τον ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια μετρά άλλες πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα (κατά σειρά με Πάφο FC, Καρμιώτισσα, Ανόρθωση, ΑΕΚ και Απόλλωνα) κι έχει μπροστά της δύο αναμετρήσεις στη Λεμεσό, με τις ομάδες της πόλης. Σήμερα (16:00) κόντρα στην ΑΕΛ και την ερχόμενη Τετάρτη (18:00) το αναβληθέν της 5ης αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλωνα. Αν προσμετρήσουμε ότι οι δύο αυτές ομάδες φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, είναι πολύ εύκολο να αντιληφθούμε τη δίψα και τη θέληση του Μπεργκ και των παικτών του για το «διπλό». Αρχής γενομένης από σήμερα κόντρα στους γαλαζοκίτρινους του Κέρκεζ.

Ο σεβασμός προς τους πρωτοπόρους είναι δεδομένος. Το επισήμανε άλλωστε και ο Νορβηγός τεχνικός στις καθιερωμένες του δηλώσεις: «Θα είναι ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι καλή ομάδα και έχουν καλή φυσική κατάσταση. Θα είναι ακόμα ένα σκληρό ματς, είναι μικρές οι αποστάσεις ανάμεσα στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Η προσοχή μας είναι στα επόμενα παιχνίδια, κοιτάζουμε να βελτιωθούμε, κοιτάζουμε να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια είναι δύσκολα όταν παίζουμε απέναντι σε τέτοιες ομάδες».

Το «τριφύλλι» επανέρχεται στον γνωστό ρυθμό της τρέχουσας περιόδου, με σερί παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες, αλλά ο Μπέργκ δηλώνει ότι έχει και τις επιλογές, έχει και τις λύσεις. «Θεωρώ καλό που έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά σίγουρα χρειάζεσαι περισσότερους από έντεκα παίκτες όταν παίζεις πολλά παιχνίδια. Απέναντι στον Απόλλωνα ο Τζόρντι (Γκόμεθ) και ο Τόμας (Χούμποτσαν) δεν έπαιξαν, όμως θα είναι διαθέσιμοι. Επίσης έχουμε ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν σε αυτό τον αγώνα και είναι επίσης έτοιμοι να παίξουν. Είναι καλό για εμάς που έχουμε αυτό το ρόστερ και πρέπει να εντοπίζουμε την κατάλληλη ομάδα αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κόντρα στον νικηφόρο αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, ο Βίτορ Γκόμες ήταν η επιλογή του Μπεργκ για τη θέση του τιμωρημένου Τζόρντι Γκόμεθ. Σήμερα στο Τσίρειο, ο Ισπανός θα επανέλθει στην ενδεκάδα, αφού θεωρείται αναντικατάστατο γρανάζι στη μεσαία γραμμή. Απ’ εκεί και πέρα, δεν αναμένονται άλλες (δραματικές) αλλαγές κι όλα δείχνουν ότι στον πάγκο θα μείνει και πάλι ο Χούμποτσαν για να αγωνιστεί ο Λούφτνερ. Ο Μποτεάκ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα, όπως επίσης και ο Τσέποβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ