aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το πέτυχε μετά από τέσσερα χρόνια και 128 παιχνίδια!

Ομόνοια: Το πέτυχε μετά από τέσσερα χρόνια και 128 παιχνίδια!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τα πειστήρια για την εξαιρετική πορεία της Ομόνοιας στη φετινή σεζόν δεν είναι λίγα και οι πράσινοι φρόντισαν από νωρίς να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους για τις δυνατότητές τους στην προσπάθεια που κάνουν για διάκριση. Η Ομόνοια «ακμάζει» φέτος και επανέρχεται για να συμπεριληφθεί μετά από αρκετά χρόνια στα μεγαθήρια του κυπριακού ποδοσφαίρου (από αγωνιστικής άποψης) και να παραμείνει σε αυτά.

Ο Νεόφυτος Λάρκου με το χτίσιμο της ομάδας και ο Χένινγκ Μπεργκ με την καθοδήγηση, αλλά και με σκληρή δουλειά από πολλούς άλλους αφανείς ήρωες στη διοίκηση και στο τεχνικό τιμ, δικαιολογημένα οι πράσινοι φωνάζουν «ερχόμαστε για να μείνουμε». Το πιστεύουν και το εννοούν, ενώ εμφυτεύτηκε και η νοοτροπία του νικητή στο… DNA των παικτών, οι οποίοι δεν διστάζουν να το φανερώσουν αυτό και στις δηλώσεις τους.

Μετά και από τη νίκη (2-0) επί της Δόξας επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά πως οι φετινές αρετές της Ομόνοιας, αφορούν περισσότερο στον ανασταλτικό τομέα και σ’ αυτόν αφορά το ρεπορτάζ. Οι πράσινοι άρχισαν δυναμικά σχετικά με τις αμυντικές επιδόσεις τους, ωστόσο, μετά από το διπλό πλήγμα με τον σοβαρό τραυματισμό των Κωνσταντίνου Παναγή και Φράνσις Ουζόχο (και μάλιστα την ίδια μέρα) υπήρχε ένα… κούμπωμα. Αυτό διότι οι οπαδοί της Ομόνοιας, έτρωγαν τα… νύχια τους από αγωνία και φόβο, μπας και γκρεμιστεί αυτή η δυναμική που άρχισε να δημιουργείται επειδή θα αποδυναμωνόταν η ομάδα τους στη θέση του τερματοφύλακα. Θέση από την οποία δημιουργήθηκαν μεγάλες πληγές κατά το παρελθόν και δεν υπήρχε σταθερότητα σ’ αυτήν.

Όχι… ο Λάρκου δεν το άφησε έτσι όμως και με τους συνεργάτες του στην ομάδα προγραμματισμού, έχοντας υπομονή επέλεξαν ορθά όσον αφορά στη μετεγγραφή ενός τερματοφύλακα. Έφεραν τον Φαμπιάνο Ριμπέιρο που με δύο προπονήσεις έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ευθέως έδωσε κι αυτός τα δικά του διαπιστευτήρια δείχοντας σταθερότητα και ότι με αυτόν υπάρχει ασφάλεια. Και «ανάγκασε» και τον κόσμο να… ξεχάσει τον Ουζόχο (χαριτολογώντας).

Πάντως, οι υψηλές αμυντικές πτήσεις είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και ξεψαχνίζοντας κάπως το αρχείο μας, πήγαμε αρκετά χρόνια πίσω για να βρούμε πότε η Ομόνοια έκανε σερί τεσσάρων αγώνων απαραβίαστης εστίας στο πρωτάθλημα, ή και περισσότερων. Η τελευταία φορά, ήταν σχεδόν τέσσερα χρόνια προηγουμένως και συγκεκριμένα την περίοδο 2015-16 και το clean sheet διήρκησε ένα μήνα και μία μέρα (22 Δεκεμβρίου 2015 – 23 Ιανουαρίου 2016). Διάστημα κατά το οποίο οι πράσινοι δεν δέχθηκαν γκολ σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια (δείτε τα στον πίνακα που ακολουθεί).

Το σερί έσπασε στις 31 Ιανουαρίου 2016 από την «μακαρίτισσα» ΑΕ Πάφος και μάλιστα με τον πιο άσχημο τρόπο, καθότι η Ομόνοια ηττήθηκε με 1-2 στο Παφιακό. Η τελευταία φορά που δέχθηκε γκολ φέτος η Ομόνοια, ήταν με τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι (τον κέρδισε 2-1) και μέχρι εκείνο το σημείο, χρειάστηκε να περάσουν 128 παιχνίδια (!) για να κτίσει το σερί των τεσσάρων αγώνων με μηδέν παθητικό φέτος.

Τερματοφύλακας στο σερί των πέντε αγώνων απαραβίαστης εστίας το 2015-16, ήταν ο Κωνσταντίνος Παναγή και προπονητής ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ο οποίος είχε αντικαταστάσει λίγο καιρό προηγουμένως τον Κώστα Καϊάφα.

Το σερί απαραβίαστης εστίας της Ομόνοιας την περίοδο 2015-16:

Το φετινό σερί απαραβίαστης εστίας της Ομόνοιας:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ