aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το παιχνίδι με τη φωτιά είναι πάντα 50-50

Ομόνοια: Το παιχνίδι με τη φωτιά είναι πάντα 50-50

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Θα ήταν το ιδανικό για την Ομόνοια να άντεχε ακόμα λίγα δευτερόλεπτα και να έφευγε από το Τσίρειο με το έβδομο συνεχόμενο τρίποντό της στο πρωτάθλημα. Η ισοφάριση της ΑΕΛ στο 90’+2 σε 1-1 χάλασε τα σχέδια του Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος όπως δήλωσε λίγο αργότερα «δεν είναι το χειρότερο αποτέλεσμα».

Σίγουρα κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τις νίκες και κάποτε θα σταματούσε η νικηφόρος πορεία. Περισσότερη εντύπωση, όμως, προκάλεσε στον κόσμο του «τριφυλλιού» και στο ευρύ ποδοσφαιρόφιλο κοινό, η μαζική οπισθοχώρηση σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Δεν αντιλέγει κανείς ότι η Ομόνοια απέκτησε την εμπειρία από την φετινή ευρωπαϊκή πορεία της, να κλείνει καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή της και να χτυπά στην κόντρα ή στις στατικές φάσεις. Κάτι που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στο πρώτο ημίχρονο απέναντι την ΑΕΚ στην Αρένα, καθώς και στο ματς με τον Απόλλωνα. Δύο μεγάλες συνεχόμενες νίκες.

Το βράδυ του Σαββάτου, όμως, είναι αλήθεια ότι η ομάδα της Λευκωσίας βίωσε τη μεγαλύτερη πίεση αναφορικά με τα εντός συνόρων παιχνίδια της. Προηγήθηκε πολύ νωρίς με την έκτη ασίστ του Γιαν Λέτσιγιακς, την οποίαν αξιοποίησε στο 6’ ο Λοΐζος Λοΐζου και στη συνέχεια έπαιξε με τη φωτιά, αφού ενδιαφέρθηκε κυρίως για να διαφυλάξει το μηδέν παθητικό με αποτέλεσμα να παιχτεί το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού στο μισό γήπεδό της.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, οι πιθανότητες να καείς ή να μην κανείς είναι μοιρασμένες. Στο τέλος της ημέρας οι πράσινοι πλήρωσαν την οπισθοχώρηση και είδαν δύο βαθμούς να χάνονται μέσα από τα χέρια τους.

Την ίδια ώρα, όμως, άλλο ένα ρίσκο που πήρε ο Μπεργκ ήταν οι βασικοί ποδοσφαιριστές που προτίμησε να ξεκουράσει ενόψει του νέου ντέρμπι με τον Απόλλωνα, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο. Οι Σέχου, Γκόμες, Ασάντε, Παπουλής, Τιάγκο και Μποτεάγκ ήταν στον πάγκο με την έναρξη του ματς, κάτι που φανερώνει πως ο Νορβηγός φοβήθηκε την κούραση από τα συνεχόμενα ματς.

Rotation παρατραβηγμένο αν αναλογιστεί κανείς τη σημασία του σαββατιάτικου παιχνιδιού στη Λεμεσό. Κάτι που παραπέμπει στην περίοδο των συνεχόμενων ματς σε Κύπρο και Γιουρόπα Λιγκ, πριν από ένα μήνα όταν προχωρούσε σε πολλές αλλαγές από το ένα στο άλλο ματς.

Όπως και να έχει, όμως, ακόμα και έτσι η νίκη στο Τσίρειο ήταν ζήτημα ορισμένων δευτερολέπτων ακόμα. Δεν ήρθε το τρίποντο και η Ομόνοια είναι υποχρεωμένη να γυρίσει σελίδα τάχιστα, καθώς έρχεται νέο ντέρμπι στην έδρα του πρωτοπόρου Απόλλωνα.

Αναμένεται κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που είτε δεν αγωνίστηκαν είτε πέρασαν στο γήπεδο αλλαγή να προτιμηθούν την Τετάρτη, αλλά υπάρχουν ημέρες ακόμα για να πάρει την απόφασή της η τεχνική ηγεσία. Με νίκη οι πράσινοι θα ανέβουν στην κορυφή, ξεπερνώντας τους κυανόλευκους κατά έναν βαθμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ