aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Tο «μαξιλάρι» των €7.920.000!

Ομόνοια: Tο «μαξιλάρι» των €7.920.000!

Τρία χρόνια μακριά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν πολλά για μία ομάδα του βεληνεκούς της Ομόνοιας. Ακόμα περισσότερα είναι τα δέκα χρόνια απουσίας από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για το «τριφύλλι». Τελευταία φορά που η ομάδα της Λευκωσίας αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν τη σεζόν 2010-11 όντας ως πρωταθλήτρια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη σπουδαία αυτή διοργάνωση με τον Σταύρο Παπασταύρου και τους συνεργάτες του να βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Ποιος είναι αυτός; Μα, φυσικά η παρθενική παρουσία της ομάδας σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και γιατί όχι να κουνηθεί το αστραφτερό σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ στο ΓΣΠ!

Ο δρόμος της Ομόνοιας στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα λαμβάνοντας υπόψη και τους βαθμούς που θα κουβαλά. Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, η Ομόνοια μπαίνει στη μάχη της διάκρισης από τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και για να βρεθεί στους «χρυσοφόρους» ομίλους καλείται να αποκλείσει τέσσερις αντιπάλους.

Οριακά θα βρίσκεται στις seeded (δυνατές) ομάδες του 1ου προκριματικού γύρου και απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους, όμως σίγουρα στον 2ο προκριματικό γύρο θα είναι στις unseeded (αδύνατες), κάτι που σημαίνει ότι ο αντίπαλός της δεν θα είναι και τόσο εύκολος. Νοουμένου ότι προκριθεί στην επόμενη φάση, στον 3ο γύρο η θέση της (seeded ή unseeded) θα εξαρτηθεί και από τη βαθμολογία του αντιπάλου που θα έχει αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο.

Το θετικό της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το «μαξιλαράκι» που προσφέρει σε περίπτωση αποκλεισμού από τον 1ο μέχρι τον 3ο γύρο, καθώς θα της δοθεί δεύτερη ευκαιρία να επεκτείνει το ευρωπαϊκό της ταξίδι με συμμετοχή στον αμέσως επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σημαίνει αυτόματα συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Οι αποφάσεις της Μίντιλαντ για Ακιντόλα που προκαλούν αισιοδοξία

Και εφόσον το οδοιπορικό της Ομόνοιας φτάσει μέχρι τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ πέραν του ιστορικού γεγονότος της συμμετοχής για πρώτη φορά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Ομόνοια θα «κλειδώσει» και έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 9.000.000 ευρώ! Μόνο τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ θα φτάσουν τα 7.920.000 ευρω, καθώς μία ομάδα που αποκλείεται στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εισπράττει 5.000.000 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αποφέρει 2.920.000 ευρώ.Το ταμείο του «τριφυλλιού» θα… ξεχειλίσει με χρήμα σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού σημαίνει αυτομάτως 15.250.00 ευρώ ως μπόνους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ