aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το λάθος διορθώνεται εάν…

Ομόνοια: Το λάθος διορθώνεται εάν…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Και τώρα, τι… νάσου και η πρώτη ήττα για την Ομόνοια. Κάποτε θα ερχόταν, αν και ο στόχος ήταν να πορευθεί στη σεζόν με τις λιγότερες απώλειες. Το λάθος, όμως, έγινε. Το θετικό είναι εάν μπορεί μετά από μια ήττα, να μπορέσει να το διορθώσει άμεσα και να μην επιτρέψει να την επηρεάσει. Μόνο τότε θα μπορέσει η Ομόνοια να βαδίσει τον δρόμο που χάραξε στις προηγούμενες αγωνιστικές και να επανέλθει στις επιτυχίες, αφού οι βλέψεις της είναι πρωταγωνιστικές.

Τώρα είναι που η Ομόνοια θα δείξει από τι χαρακτήρα και νοοτροπία είναι φτιαγμένη. Στα δύσκολα είναι που φαίνονται οι μεγάλες ομάδες, αντιδρώντας σωστά και έχουν τον τρόπο να αντιδρούν, να βγαίνουν πιο δυνατές και να προχωρούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Στην Ομόνοια παρουσιάζονται αποφασισμένοι να μείνουν ανεπηρέαστοι από την πρώτη ήττα. Η διακοπή του πρωταθλήματος σε μια τέτοια περίπτωση κρίνεται ευεργετική, αφού ο χρόνος αναμένεται να λειτουργήσει ως γιατρικό για να παραμείνει ήρεμη η ομάδα και να δουλέψει στις αδυναμίες της.

Διαβάστε επίσης: Η απολογία του Ουζόχο και το μήνυμα!

Η πρώτη ήττα ήταν απόρροια της κακής εμφάνισης που πραγματοποίησε η Ομόνοια στην Πάφο. Όχι πως ο αντίπαλος έθελξε με την εμφάνισή του αλλά ήταν πιο ουσιαστικός και απαιτητικός. Οι πράσινοι αν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους, ισοφαρίστηκαν άμεσα και όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά δέχθηκαν και δεύτερο γκολ.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη αντίδραση μετά από την ήττα στην Πάφο

Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή από το 20λεπτο και μετά. Δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ενώ όσο κυλούσε ο χρόνος τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Η ανασταλτική λειτουργία ήταν κάκιστη, ιδιαίτερα στο τελευταίο 25λεπτο που έγιναν τόσα λάθη όσα δεν έγιναν στα προηγούμενα ματς. Οι πράσινοι έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, έδιναν συχνά την κατοχή της μπάλας στον αντίπαλο και δέχθηκαν δύο εύκολα γκολ, κάτι που δεν χαρακτήριζε το παιχνίδι της ομάδας προηγουμένως.

Έγινε κακή διαχείριση αλλά απ’ ό,τι αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο και κακό διάβασμα. Η επιλογή του Μπεργκ να αγωνιστεί με δύο επιθετικούς και να μετακινηθεί ο Τιάγκο ως εξτρέμ δεν τον δικαίωσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά στη μεσαία γραμμή, αργές επιστροφές και ανοιχτοί διάδρομοι που επέτρεψαν στον αντίπαλο να έχει κατοχή και να βάλει πίεση. Γι’ αυτό και είναι η πρώτη φορά που ο Νορβηγός τεχνικός βρέθηκε στην… πυρά. Εάν η εικόνα αυτή αποτελεί παρένθεση, γιατί αν δεν είναι έτσι είναι ανησυχητικό, θα το δείξει ο χρόνος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ