aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το «δεκάρι» και η κορυφή

Ομόνοια: Το «δεκάρι» και η κορυφή

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τι κι αν η Ομόνοια δέχθηκε την πρώτη της ήττα το περασμένο Σάββατο. Το ξεκίνημα που κάνει στο πρωτάθλημα είναι εκ των κορυφαίων γι’ αυτήν, την τελευταία δεκαετία. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη βαθμολογική συγκομιδή, είναι το δεύτερο καλύτερο μετά τις σεζόν 2011-12 και 2016-17. Όσο για τη θέση που κατέχει, μοιράζεται την πρωτιά με την Ανόρθωση, είναι η κορυφαία της δεκαετίας! Τι σημαίνει αυτό; Ίσως πολλά, ίσως και τίποτα. Αυτό εξαρτάται από την ίδια, πώς θα διαχειριστεί και την πρώτη ήττα αλλά και το καλό ξεκίνημα, που θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο αν απέφευγε το στραπάτσο στην Πάφο.

Πρόκειται για ένα ξεκίνημα με προοπτική, στο οποίο η Ομόνοια θα θελήσει να επενδύσει. Να αυξήσει τους βαθμούς και να διατηρηθεί στα ψηλά, εκεί που είναι η θέα. Σαφώς και δυσκολίες όπως την πρόσφατη, θα προκύψουν στην πορεία της προς την υλοποίηση του στόχου της. Σημασία έχει, και αυτό είναι που θα μετρήσει, να διαχειριστεί αναλόγως τέτοιες καταστάσεις και να βγει κερδισμένη.

Ο απολογισμός, τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στα πρώτα πέντε ματς, δεν παρουσιάστηκε ξανά για την Ομόνοια την τελευταία δεκαετία. Επίσης, ουδέποτε βρέθηκε στην κορυφή, κι ας υπολείπονται αγώνες για κάποιες ομάδες που ενδεχομένως, αναλόγως των αποτελεσμάτων, να τη ρίξουν πιο κάτω στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό που θα μετρήσει και έχει σημασία για την Ομόνοια, είναι να επανέλθει άμεσα στις επιτυχίες και να συνεχίσει την προσπάθειά της για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Άλλωστε, το ταμείο θα γίνει στο τέλος.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ιδιαίτερα σημαντικό για τον Μποτεάκ

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, η Ομόνοια κατέχει την καλύτερη θέση της δεκαετίας, με μόλις ένα βαθμό λιγότερο από άλλες δύο σεζόν. Σε σχέση με πέρσι, είναι στο +4 σε βαθμούς και με πρόπερσι στο +2. Επίσης, πέρσι ήταν στο -9 από την κορυφή, που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που είχε από τη σεζόν 2010-11 και ένθεν. Η εικόνα που διατυπώνεται στον πίνακα, δίνει το δικαίωμα στους πράσινους να κάνουν όνειρα και να προσβλέπουν σε μια πετυχημένη σεζόν. Η μπάλα είναι στα δικά τους πόδια…

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Tο «μαύρο κουτί» της πρώτης ήττας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ