aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Tης δείχνει τον δρόμο με την Ανόρθωση

Ομόνοια: Tης δείχνει τον δρόμο με την Ανόρθωση

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το πρώτο ματς με τον Ερμή ανήκει στην ιστορία. Ο φάκελος κύπελλο μπαίνει για λίγο στο συρτάρι και ανοίγει ξανά αυτός του πρωταθλήματος. Μάλιστα, η 17η αγωνιστική φέρει την Ομόνοια να έχει ντέρμπι, θα υποδεχθεί την Ανόρθωση στο ΓΣΠ την Κυριακή. Από χθες βράδυ, λοιπόν, με το που σφύριξε για τελευταία φορά ο διαιτητής Αναστασίου το τέλος του αγώνα με τον Ερμή, η σκέψη όλων στην Ομόνοια στράφηκε στο επικείμενο ντέρμπι.

Μια σημαντική αναμέτρηση για το «τριφύλλι», που μετά τα τελευταία δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα κάνουν επιτακτική την ανάγκη για επάνοδο στις επιτυχίες. Μόνο έτσι δεν θα χάσει επαφή με την κορυφή. Με νίκη θα μειώσει στον ένα βαθμό από την αντίπαλό της και θα στείλει εκ νέου το μήνυμα πως, φέτος έχει και τις δυνατότητες αλλά και την αποφασιστικότητα να υλοποιήσει τον αρχικό της στόχο.

Η Ομόνοια είναι η μοναδική ομάδα που απέσπασε βαθμό από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αν λέει κάτι αυτό. Την ίδια ώρα, όμως, άλλο ένα ίσως πιο σημαντικό στοιχείο ενόψει της προσεχούς αναμέτρησης είναι ότι, η ομάδα του Μπεργκ είναι αήττητη στο ΓΣΠ και μάλιστα με το… σχεδόν απόλυτο των βαθμών στα ντέρμπι. Είχε απώλεια μόνο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, μένοντας στην ισοπαλία (0-0).

Στα άλλα τρία εντός έδρας ντέρμπι, οι πράσινοι πήραν το τρίποντο. Απέναντι σε Απόλλωνα (1-0), ΑΕΛ (1-0) και ΑΕΚ (3-2). Επίσης επικράτησαν και της Νέας Σαλαμίνας (2-0), η οποία σήμερα είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας. Γενικότερα στα ντέρμπι, το «τριφύλλι» τα πήγε αρκετά καλά. Έχασε μόνο από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο πρόσφατα (1-2), παιχνίδι που δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «H καλύτερη ομάδα στην Κύπρο, φαβορί για το πρωτάθλημα»

Με οδηγό, λοιπόν, την παρουσία της στα ντέρμπι, η Ομόνοια θα υποδεχθεί την Ανόρθωση, θέλοντας να επανέλθει στις επιτυχίες. Να προσπεράσει άμεσα την απογοήτευση που άφησε κυρίως η απρόσμενη ισοπαλία με την Πάφο και να πορευθεί με μεγαλύτερη πίστη μέχρι τέλους.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τραβάει τα μαλλιά που δεν έχει με Φαμπιάνο ο Μπεργκ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ