aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Την… έστησε στον τοίχο με τις «εφεδρείες»

Ομόνοια: Την… έστησε στον τοίχο με τις «εφεδρείες»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σκορ ασφαλείας είχε ως στόχο η Ομόνοια απέναντι στη Δόξα στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου στο ΓΣΠ και το πέτυχε. Έφθασε σε ευρεία νίκη με 4-1 και θα πάει χωρίς άγχος στον επαναληπτικό στο Μακάρειο, στις 19 Φεβρουαρίου, έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά.

Το «τριφύλλι» έστησε στον τοίχο την αντίπαλό του, αφού τα τρία από τα τέσσερα γκολ προήλθαν από στατικές φάσεις, από ισάριθμες εκτελέσεις του Γκόμεθ, δύο κόρνερ και ένα φάουλ. Ο Μπεργκ δεν δίστασε να δώσει την ευκαιρία και στις «εφεδρείες». Η Δόξα προσπάθησε αλλά το έργο της ήταν πολύ δύσκολο απέναντι σε μια ανώτερη από κάθε άποψη ομάδα.

Με δύο γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, η Ομόνοια έθεσε τις βάσεις για να φθάσει σε άνετη επικράτηση. Οι Μίκου (40’) και Κούσουλος (45’) έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Μπεργκ. Τα πολλά νέα πρόσωπα στην μεσοεπιθετική γραμμή επηρέασε ως ένα βαθμό αφού πρώτη φορά έπαιζαν μαζί οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Στο τελευταίο τέταρτο η Ομόνοια έπαιξε πιο γρήγορα, ήταν αποτελεσματική και μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο πέτυχε δύο γκολ και πήγε στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα αλλά και καλή ψυχολογία.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Μίκου συνεχίζει να «καρφώνει» στο κύπελλο (video)

Τι κι αν η Δόξα πάγωσε το ΓΣΠ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με γκολ του Μπόλιεβιτς (49’), η Ομόνοια δεν τα έβαλε κάτω. Απάντησε άμεσα με κεφαλιά του Λούφτνερ (52’) μετά από φάουλ του Γκόμεθ. Λίγο αργότερα και αφού άσκησε πίεση, έφθασε και σε τέταρτο γκολ και πάλι από στατική φάση, με κεφαλιά του Κούσουλου (61’) αυτή τη φορά μετά από κόρνερ του Γκόμεθ. Το σημαντικό προβάδισμα της Ομόνοιας, επέτρεψε στον Μπεργκ να πραγματοποιήσει μέσα σε εννιά λεπτά (58’-66’) και τις τρεις αλλαγές του αλλά και να κάνει διαχείριση έχοντας στο μυαλό και το ματς της Κυριακής με τον Εθνικό.

Διαβάστε επίσης: Αντί πέναλτι στον Ακιντόλα, κίτρινη στον Λουγκρίδη της Ομόνοιας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ