aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τι κρατάμε από τα δύο φιλικά της προετοιμασίας

Ομόνοια: Τι κρατάμε από τα δύο φιλικά της προετοιμασίας

Tο δεύτερο φιλικό της παιχνίδι έδωσε ως γνωστόν χθες (20/7) η Ομόνοια επί πολωνικού εδάφους, όπου βρίσκεται για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Οι πράσινοι ηττήθηκαν με 1-2 από την Άρκα Γκντίνια, ενώ για λογαριασμό των πρασίνων σκόραρε ο Λούφτνερ.

Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει… στα χέρια του ένα νέο ρόστερ διαφορετικό από τις πολλές αφίξεις και προσπαθεί μέσω δοκιμών σε πρόσωπα και συστήματα να καταλήξει στους εκλεκτούς του ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Σαφώς και δεν μπορούν αν εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την ομάδα της πρωτεύουσας, η οποία μάλιστα δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του ρόστερ της. Ας μην ξεχνάμε μάλιστα πως στη θέση του τερματοφύλακα αγωνίστηκαν οι νεαροί Κυριακίδης-Νικολάου, αφού έχουν παραχωρηθεί ολιγοήμερες διακοπές στον Ουζόχο λόγω Κόπα Άφρικα, ενώ ο Παναγή συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης του.

Υπενθυμίζουμε πως στο πρώτο φιλικό κόντρα στη Μπεϊτάρ του Ρόνι Λέβι, η Ομόνοια ηττήθηκε 1-3 και σκόρερ του μοναδικού γκολ ήταν ο Λανγκ.

Όσον αφορά στα πρώτα… δείγματα του «τριφυλλιού» παρατηρήθηκαν κάποια στοιχεία τα οποία παραθέτουμε πιο κάτω. 

Τι προκύπτει λοιπόν από τους σκόρερ; Δύο κεντρικοί αμυντικοί σκόραραν από στατικές φάσεις (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ). Ο λόγος για τον Λανγκ και τον Λούφτνερ οι οποίοι αξιοποίησαν πλήρως το ύψος τους (1.85μ. και 1.90μ. αντίστοιχα) και έστειλαν τη μπάλα στα δίκτυα με το κεφάλι.

Αν εξαιρέσουμε τους νεαρούς και φιλόδοξους τερματοφύλακες, ο Χένινγκ Μπεργκ διατήρησε εφτά ποδοσφαιριστές και στις δύο αρχικές ενδεκάδες της Ομόνοιας και συγκεκριμένα τους: Λούφτνερ, Μανρίκε, Γκόμες, Περέιρα, Χριστοφή, Τιάγκο, Ντάρμπισαϊρ. Ο νεαρός Ισπανός αριστερός ακραίος αμυντικός διατηρήθηκε στο αρχικό σχήμα, αφού εκκρεμεί η μετεγγραφή ενός πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή που θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή του Νορβηγού τεχνικού για τη συγκεκριμένη θέση.

Από την άλλη, υπάρχει πλάνο… επιστροφής του Χριστοφή ο οποίος θα παίρνει λεπτά στα πόδια του αργά και σταθερά, ώστε να μην ρισκάρουν έπειτα από το μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής. Γι’ αυτό και στο πρώτο φιλικό έπαιξε για 30 λεπτά και στο δεύτερο για 45’.

Τέλος, ο Μπεργκ ασφαλώς και δεν δίστασε να… ρίξει στους αγώνες και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που πήρε μαζί του στην Πολωνία. Ο λόγος για τους Νικολάου, Παναγιώτου, Λοΐζου, Χαραλάμπους και Κακουλλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ