aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τι κάνει χωρίς τον Ματ σε τριάμισι χρόνια

Ομόνοια: Τι κάνει χωρίς τον Ματ σε τριάμισι χρόνια

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Πρώτη φορά στη φετινή σεζόν η Ομόνοια θα παραχθεί χωρίς τον βασικό επιθετικό και πρώτο της σκόρερ. Ο Ματ Ντέρμπισαϊρ συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών και δεν θα μπορέσει να προσφέρει της πολύτιμες υπηρεσίες του στην ομάδα του, στο εξαιρετικά δύσκολο κυριακάτικο ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΓΣΠ.

Η απουσία του Άγγλου στράικερ είναι σημαντική κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, όμως δίνεται η ευκαιρία στον Μίκου να πάρει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε ένα παιχνίδι για φέτος και να (απο)δείξει πολλά γύρω από τις ικανότητές του, ενώ στη σχετική εξίσωση μπαίνει και ο νεαρός Ανδρόνικος Κακουλής.

Το μέγεθος του… προβλήματος για την Ομόνοια ελέω της απουσίας του Ντέμπισαϊρ αποτυπώνεται μέσα από τα αποτελέσματά της την τελευταία 4ετία, όταν κλήθηκε να αγωνιστεί χωρίς τον 33χρονο επιθετικό. Από τη μέρα που ο Ματ πάτησε το πόδι του στο «Ηλίας Πούλλος» μέχρι και σήμερα, οι πρωτευουσιάνοι έδωσαν συνολικά 117 παιχνίδια πρωταθλήματος, με τον Άγγλο φορ να απουσιάζει μόλις σε 13 από αυτά, είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω καρτών. Χωρίς αυτόν η ομάδα δέχθηκε πέντε ήττες, ποτέ δεν παρατηρήθηκε το… σημείο της ισοπαλίας, ενώ κέρδισε τα άλλα επτά ματς της, τα πλείστα όμως με αρκετή δυσκολία.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Δεν είχα καταλάβει ότι οι οπαδοί τραγούδησαν για εμένα» (video)

Τότε όμως, ειδικά στις πρώτες δύο σεζόν που και ο 33χρονος άσος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, η Ομόνοια στηριζόταν αποκλειστικά πάνω του, ενώ πέρσι ο Ντάρμπισαϊαρ ήταν σκιά του καλού του εαυτού επηρεαζόμενος κι από την απόδοση της υπόλοιπης ομάδας που ήταν κάτω του μετρίου. Στο επικείμενο ντέρμπι, η απουσία του είναι σημαντικό όμως ίσως περάσει κι απαρατήρητη, καθώς φέτος ένα από τα μεγάλα ατού της Ομόνοια είναι ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα.

Διαβάστε επίσης: Η μπηχτή του Μπεργκ για τα πέναλτι

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΝΤΑΡΜΠΙΣΑΪΑΡ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ