aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τι αναφέρει η προκήρυξη για απόκτηση τερματοφύλακα

Ομόνοια: Τι αναφέρει η προκήρυξη για απόκτηση τερματοφύλακα

Σε αναμμένα κάρβουνα για τα νεότερα σχετικά με την κατάσταση της υγείας των Φράνσις Ουζόχο και Κωνσταντίνου Παναγή βρίσκονται στην Ομόνοια. Οι πράσινοι είδαν σε ελάχιστες ώρες και τους δύο τερματοφύλακες της ομάδας να τραυματίζονται, και μάλιστα στο ίδιο σημείο, στα παιχνίδια της Εθνικής Νιγηρίας και Κύπρου αντίστοιχα. Τόσο ο Ουζόχο, όσο και ο Παναγή θα περάσουν από μαγνητικό τομογράφο για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς στο γόνατο.

Η ισπανική «Αs» σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για σπάσιμο του ποδιού, εντούτοις είναι φρόνιμο να περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από πλευράς Ομόνοια, η οποία όταν έχει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων θα ενημερώσει τον κόσμο της για την κατάσταση των δύο τερματοφυλάκων. Το πιθανότερο σενάριο είναι το «τριφύλλι» να πάει στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με την Ανόρθωση, με τον Χαράλαμπο Κυριακίδη στην εστία.

Διαβάστε επίσης: Στο γόνατο οι τραυματισμοί Παναγή και Ουζόχο, η προσοχή στα MRI

Αν και στην Ομόνοια εύχονται οι Ουζόχο και Παναγή να αποφύγουν τα χειρότερα και να επανέλθουν νωρίς στην αγωνιστική δράση, να σημειώσουμε πως με βάση την προκήρυξη υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης τερματοφύλακα εκτός μετεγγραφικής περιόδου, δηλαδή πριν τον Ιανουάριο. Για να είναι αυτό εφικτό θα πρέπει να γίνει η αντικατάσταση ενός τερματοφύλακα, ο οποίος έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να αγωνίζεται για διάστημα πέραν των τριών μηνών με άνεργο τερματοφύλακα.

Διαβάστε επίσης: «Κλαίει» ο Ουζόχο: «Σκέφτηκα ότι θα πέσουν… πίσω σύντομα ξανά»

Πάντως, η προκήρυξη κάνει αναφορά για αντικατάσταση τερματοφύλακα από τον Καράλογο Α και όχι του Κατάλογου Β’. Θυμίζουμε ότι ο Ουζόχο είναι στον κατάλογο Β, όμως η Ομόνοια έχει κενή θέση ξένου για τον Κατάλογο Α, αφού έχει δηλωμένους 14 ξένους και κοινοτικούς. Εφόσον ο τραυματισμός του Ουζόχο είναι σοβαρός θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασής του ή αν η Ομόνοια μπορεί να προχωρήσει σε αντικατάσταση μόνο του Παναγή.

Τι προνοεί η προκήρυξη

«Κανένα Σωματείο δεν θα δικαιούται να προβαίνει σε αλλαγή του Καταλόγου Α, συμπλήρωση του ή αντικατάσταση ποδοσφαιριστή μετά τις 06 Σεπτεμβρίου 2019. Εξαιρούνται περιπτώσεις μεταγραφής η οποία ενώ έχει νομότυπα υποβληθεί υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της για την οποία όμως καθυστέρηση δεν φέρει ευθύνη το Σωματείο. Έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να επιτρέψει μία φορά κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου εκτός μεταγραφικών περιόδων την αντικατάσταση ενός τερματοφύλακα με άνεργο τερματοφύλακα, δεδομένου ότι έχει έμπρακτα πεισθεί ότι τερματοφύλακας που ευρίσκεται στον Κατάλογο Α έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να αγωνίζεται για διάστημα πέραν των 3 μηνών και θα εξεταστεί από ιατρό που θα υποδείξει η Ομοσπονδία για επιβεβαίωση των πιο πάνω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ