aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα... σκάει ή πάει για νέο ηγέτη στην άμυνα

Ομόνοια: Τα… σκάει ή πάει για νέο ηγέτη στην άμυνα

Με μόλις 16 γκολ παθητικό και 20 απαραβίαστες εστίες σε 35 αγώνες πρωταθλήματος η ανασταλτική γραμμή της Ομόνοιας αποτέλεσε δίχως αμφιβολία το υπ’ αριθμόν ένα «όπλο» του «τριφυλλιού» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κατά γενική ομολογία ο τίτλος του MVP πάει στον Φαμπιάνο Ριμπέιρο, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις ήταν ανίκητος και πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις που χάρισαν βαθμούς στην ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ.

Πέραν του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα τα εύσημα ανήκουν και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την ανασταλτική γραμμή της Ομόνοιας. Για το κέντρο της άμυνας, ο Μίχαελ Λούφτνερ αποτέλεσε την πιο σταθερή επιλογή του Μπεργκ. Ο Τσέχος μέτρησε 28 συμμετοχές, όλες ως βασικός, ενώ στο περσινό πρωτάθλημα μέτρησε 22 παρουσίες στην ενδεκάδα με το πρωτάθλημα να διακόπτεται στην 23ή.

Ο αγώνας της Δευτέρας με τον Απόλλωνα ενδέχεται να είναι ο τελευταίος για τον 27χρονο στόπερ με το «τριφύλλι» στο στήθος. Ο δανεισμός του από την Κοπεγχάγη λήγει τέλος Μαΐου και επιστρέφει στο Σύλλογο της Δανίας. Αν και εξέφρασε επιθυμία παραμονής στην Ομόνοια το μαχαίρι και το καρπούζι είναι στην Κοπεγχάγη, η οποία είτε θα κρατήσει τον Τσέχο στο ρόστερ της είτε θα του βάλει πωλητήριο καθώς μπαίνει στον τελευταίο χρόνο το συμβολαίου του.

Αν και δεν πρόκειται να απαιτήσει το ποσό των 1.500.000 ευρώ που πλήρωσε για να τον αποκτήσει από την Σλάβια Πράγας το 2017 είναι δεδομένο ότι θα αξιώσει ένα σεβαστό ποσό, κοντά στα 300.000 – 400.000 ευρώ, τουλάχιστον. Νοουμένου πως ο Λούφτνερ είναι από τους πιο καλά αμειβόμενους παίκτες του ρόστερ της Ομόνοιας αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα χρειαστεί ένα κονδύλι κοντά στα 550.000 – 650.000 ευρώ για να παραμείνει στο «Ηλίας Πούλλος» με ελευθέρα μετεγγραφή. Το σενάριο δανεισμού του για τρίτη σερί σεζόν είναι το ιδεατό αλλά απομακρυσμένο για την Ομόνοια, επομένως ο Νεόφυτος Λάρκου και οι συνεργάτες του ήδη κοιτάζουν στην αγορά για το νέο ηγέτης της άμυνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ