aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Σε μία βδομάδα πέτυχε ό,τι δεν κατάφερε σε ολόκληρη την ιστορία της!

Oμόνοια: Σε μία βδομάδα πέτυχε ό,τι δεν κατάφερε σε ολόκληρη την ιστορία της!

Ιστορική είναι η πρόκριση της Ομόνοιας στο «Βόισκα Πολσκιέγκο». Οι πράσινοι επικράτησαν 2-0 της Λέγκια Βαρσοβίας στην παράταση με τέρματα των Γκόμες (93’ πέναλτι) και Τιάγκο (107’) και προκρίθηκαν στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πράσινοι του Χένινγκ Μπεργκ απέχουν μία νίκη από τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού θα «σφραγίσουν» συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο για πρώτη φορά. Στις 31 Αυγούστου το «τριφύλλι» θα μάθει τον αντίπαλό του στον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, ο οποίος θα είναι ένας εκ των: Γιουνγκ Μποις (Ελβετία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Kροατία), Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ).

Με πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ η Ομόνοια θα «κλειδώσει» συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα διεκδικήσει το όνειρο της πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν η εκπρόσωπος της Κύπρου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ηττηθεί, τότε θα έχει δεύτερη ευκαιρία στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι προκρίσεις επί των Αραράτ-Αρμενία και Λέγκια αποτελούν ιστορικό επίτευγμα για την Ομόνοια, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει δύο προκρίσεις στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι, η κλήρωση και η μέρα του αγώνα

Από το 1966-67 όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και μετέπειτα Τσάμπιονς Λιγκ σε 19 παρουσίες το «τριφύλλι» ποτέ δεν κατάφερε να θέσει εκτός διοργάνωσης δύο ομάδες στη διοργάνωση. Είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία της Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ που διατηρεί ανέπαφη την εστία της σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια της ίδιας σεζόν. Οι προηγούμενες τρείς ήταν τη σεζόν 1985-86 κόντρα στην Ραμπάτ Άγιαξ (5-0, 5-0), τη σεζόν 1987-88 με την Σάμροκ Ρόβερς (0-0, 1-0) και την αγωνιστική περίοδο 2010-11 Ρένοβα (3-0, 2-0).

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Μποναμάς εκατομμυρίων, τα έσοδα που «κλείδωσε»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ