aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Σε δύο σεζόν απέδειξε πόσο μεγάλος γκολτζής ήταν

Ομόνοια: Σε δύο σεζόν απέδειξε πόσο μεγάλος γκολτζής ήταν

Από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς που φόρεσαν τη φανέλα της Ομόνοιας. Αγωνίστηκε στην ομάδα της Λευκωσίας σε μια περίοδο όπου γινόταν προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Σε διάστημα δύο χρόνων που φόρεσε το «τριφύλλι» στο στήθος πέτυχε 43 γκολ σε 60 συμμετοχές, δείγμα του πόσο σπουδαίος γκολτζής ήταν.

Ο Μαγυάρος επιθετικός ήταν μέλος μίας σπουδαίας φουρνιάς ποδοσφαιριστών όπως οι Γιώργος Σαββίδης, Κώστας Πέτσας, Ανδρέας Κάντηλος, Ευαγόρας Χριστοφή, Πανίκος Ξιούρουππας, Νεντίμ Τούτιτς, Άθου Χρσυάνθου και άλλοι, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Ιόντσο Άρσοφ, κατέκτησαν το πρωτάθλημα της περιόδου 1992-1993, παίζοντας μάλιστα σπουδαίο ποδόσφαιρο!

Παράσημο στην καριέρα του στην Κύπρο αποτελεί το χρυσό παπούτσι που κέρδισε την σεζόν 1991-1992 πετυχαίνοντας 25 γκολ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το στατιστικό πως σκόραρε απέναντι σε όλες τις ομάδες που βρήκε απέναντι του! Δεινός εκτελεστής, είχε πολύ καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή και χρησιμοποιούσε στον μέγιστο βαθμό το ύψος και το δυνατό κορμί του, εξου και τα πολλά τέρματα που σημείωσε με το κεφάλι.

Αξέχαστο στις μνήμες του κόσμου της Ομόνοιας θα μείνει το γκολ που σημείωσε τον Απρίλιο του 1992 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Σκόραρε στο 89ο λεπτό με γυριστό σουτ εντός περιοχής και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα μας. Από εκείνο το παιχνίδι ο Τζούριακ πανηγύρισε με τα χέρια ανοιχτά και τεντωμένα και καθιέρωσε τον πανηγυρισμό με το γνωστό σε όλους «αεροπλανάκι»!

Σπουδαία καριέρα, εκτός από την Ομόνοιας, έκανε και στην πατρίδα του με τη φανέλα της Φερεντσβάρος. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας παρέμεινε κοντά στο άθλημα και μέχρι σήμερα ασκεί το επάγγελμα του προπονητή. Επισκέφθηκε την Κύπρο και τιμήθηκε από την Ομόνοια τον Νοέμβριο του 2013, εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες του ΓΣΠ. Γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1962.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ