aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ρόστερ 26 επιλογών με μέσο όρο τα 26 χρόνια

Ομόνοια: Ρόστερ 26 επιλογών με μέσο όρο τα 26 χρόνια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με την προσθαφαίρεση που έγινε στην… παράταση της μετεγγραφικής περιόδου, με τον Λόρα να παίρνει τη θέση του Μότα, «κλείδωσε» το ρόστερ της Ομόνοιας. Με 17 μετεγγραφές έκλεισε η καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδος για τους πράσινους, με τον Ιταλό μπακ να μένει εκτός την τελευταία στιγμή, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα μείνει για μεγάλο διάστημα μακριά από τα γήπεδα.

Το ρόστερ της Ομόνοιας αποτελείται από 26 ποδοσφαιριστές. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 26 χρόνια. Η Ομόνοια, λοιπόν, είναι σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία, ίσως την ιδανικότερη για μιαν ομάδα. Το «τριφύλλι» έχει στο δυναμικό του και έμπειρους αλλά και νεαρούς ποδοσφαιριστές, δημιουργώντας ένα καλό κράμα.

Μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής, με διαφορά από τον επόμενο, είναι ο Λουκάς Βύντρα που είναι στα 37 του χρόνια. Αμέσως επόμενος είναι ο Γκόμεθ, στα 33 και ακολουθούν οι Ντάρμπισαϊρ και Αλμπίν στα 32 τους. Όσον αφορά στους μικρούς, νεαρότερος σε ηλικία ο Φώτη που είναι μόλις στα 17 του χρόνια, ενώ ο Γκρίνιτζ είναι στα 18 και οι Μανρίκε και Αντωνίου στα 19. Ο Μόντες στα 21 και τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι στα 22 τους χρόνια –πρόκειται για τους Κούσουλο, Πρτσε, Κατελάρη και Εντρένα.

Διαβάστε επίσης: Ζίβετς: «Μήπως ο Πάρντο έβλεπε… Μεχίας;» (ξεκαρδιστικό βίντεο)

Η ηλικία μπορεί να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο, μπορεί και όχι. Γιατί είναι πολλά τα παραδείγματα μεγάλων σε ηλικία ποδοσφαιριστών, που ξεχωρίζουν και μοιάζουν με έφηβους. Ένα απ’ αυτά, που έζησαν στην Ομόνοια, είναι αυτό του Νούνο Ασίς. Σήμερα, μεγαλύτερος είναι ο Βύντρα, που με τον επαγγελματισμό του υποχρέωσε τον Γκόμεθ να του εμπιστευθεί μια θέση στο ρόστερ και τον Ολίβα μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Διαβάστε επίσης: Η αρπαγή από την Ομόνοια κι οι τεράστιες στιγμές στον ΑΠΟΕΛ!

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ (ΗΛΙΚΙΑ)

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μεχίας (29), Παναγή (24), Αντωνίου (19).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γκαφούρ (31), Κούσουλος (22), Πρέτσε (22), Βύντρα (37), Λόρα (31), Αραούζο (27), Φώτη (17), Λόπεθ (28), Μανρίκε (19).

ΜΕΣΟΙ: Ενρίκες (27), Λοέ (29), Κατελάρης (22), Γκόμεθ (33), Σοάρες (27), Αλμπίν (32), Μόντες (21).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ντάρμπισαϊρ (32), Ραμίρες (25), Γκρίνιτζ (18), Χριστοφή (29), Αντόνια (27), Ζίβετς (27), Εντρένα (22).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ