aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Πράσινα» μάτια (και) στο Ισραήλ για την ενίσχυση

Ομόνοια: «Πράσινα» μάτια (και) στο Ισραήλ για την ενίσχυση

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η… αγορά του Ισραήλ δεν είναι από αυτές που θα λέγαμε ότι παραδοσιακά αρέσκεται να απλώνει τα «δίχτυά» της η Ομόνοια για μετεγγραφες. Κατά το παρελθόν, μόλις έξι παίκτες από τη γείτονα χώρα εντάχθηκαν στο «πράσινοι» ρόστερ, με τελευταίο τον Χεν Έζρα, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι αλλά αποχώρησε τον Ιανουάριο, καθώς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα κυπριακά δεδομένα εξαιτίας φυσικά και των όρων που είχε θέσει που όπως αποδείχθηκε δεν τον βοήθησαν αγωνιστικά, παρόλο που είχε το πακέτο ενός καλού παίκτη.

Το εκπληκτικό όμως είναι πως από τους έξι Ισραηλινούς παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος, οι τέσσερις ήρθαν επί θητείας του Νεόφυτου Λάρκου στην ομάδα. Πρόκειται για τους Λεβίτα (2012-13), Ράλι (2012-13), Νταγιάν (2012-13) και Έζρα (2019-20), ενώ ο Σπούνγκιν (2010-13) που ήταν και η σπουδαιότερη μετεγγραφή της Ομόνοιας από το Ισραήλ συνεργάστηκε με τον νυν Αθλητικό Διευθυντή των «πρασίνων», ενώ ο άλλος της… παρέας, ο Αγκάγιεφ, ήρθε με τις «ευλογίες» του Νίκου Νταμπίζα. Λογικό, είναι λοιπόν, ο νυν καθ’ ύλην αρμόδιος για τα θέματα προγραμματισμού της Ομόνοιας, να έχει στραμμένο το βλέμμα του στο Ισραήλ, με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι έχει εντοπίσει κάποιες καλές περιπτώσεις από αυτές που έχουν προταθεί.

Για τη «γραμμή κρούσης» όπως πληροφορούμαστε, φαίνεται πως είναι στα υπόψη η περίπτωση του διεθνούς στράικερ Μπεν Σαχάρ, ο οποίος ανήκει στην Χαποέλ Μπέερ Σεβά από το 2015 (114 συμμετοχές, 54 γκολ). Ο 30χρονος άσος διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023, όμως η ομάδα του αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και δεν θα έλεγε «όχι» σε αποδέσμευσή του, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης θα προτιμούσε να πάει σε έναν σύλλογο που είναι οικονομικά υγιής. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο και περιλαμβάνει σπουδαίες ομάδες όπως μεταξύ άλλων οι Τσέλσι, Εσπανιόλ, Χέρτα και Χαποελ Τελ Αβίβ.

Στην υπόψην δεν αποκλείεται να βρίσκεται και ο Ισραηλινός επιθετικός Τομέρ Χεμέντ, ο οποίος έχει προταθεί μέσω μάνατζερ σε ομάδες της πρώτης εξάδας. Ο συγκεκριμένος παίκτης στο τέλος του Ιουλίου μένει ελεύθερος από την Τσάρλτον. Πρόκειται για διεθνή (37 συμμετοχές, 17 γκολ) με εμπειρίες από την Πριμέρα Ντιβιζιόν αγωνιζόμενος για λογαριασμών των Μαγιόρκα και Αλμερία, αλλά και με συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μπράιτον. Η ηλικία του (33 ετών) είναι που προβληματίζει.

Απ’ εκεί και πέρα, για την ενίσχυση στα «φτερά» παραμένει σε περίοπτη θέση η περίπτωση του Νταβίδ Ακιντόλα, εξακολουθεί να δύσκολη όμως αν δεν γίνει κατορθωτό να παραμείνει στην ομάδα ο Νιγηριανός, τότε η Ομόνοια θα κοιτάξει άλλες επιλογές. Μια από αυτές που επίσης προτάθηκε είναι και του 30χρονου Ισραηλινού Μπεν Χαΐμ, ο οποίος απασχόλησε το ρεπορτάζ της Ομόνοιας τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από την Σπάρτας Πράγας πριν από λίγες ημέρες και ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ