aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πάτησε τέρμα το γκάζι και έμεινε από βενζίνη

Ομόνοια: Πάτησε τέρμα το γκάζι και έμεινε από βενζίνη

Αγώνας με δύο όψεις, ως συνήθως, ήταν για την Ομόνοια το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Οι πράσινοι εμφάνισαν εκ νέου σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και για το τρίτο ντέρμπι με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο δέχονται ήττα με ανατροπή, με το ίδιο αποτέλεσμα (2-1).

Το ίδιο είχε γίνει κόντρα στην ΑΕΛ στην 11η αγωνιστική και στο ντέρμπι αιωνίων με τον ΑΠΟΕΛ την 13η. Στο πρώτο ημίχρονο της χθεσινής (13/1) αναμέτρησης η Ομόνοια έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι, αν αναλογιστεί κανείς τη δυναμική του αντιπάλου που είχε απέναντι της. Κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκε και περιόρισε τις επιθετικές αρετές του Απόλλωνα βάζοντας πίεση σε ολόκληρο το γήπεδο.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Πού έτρεξε και ποιον αγκάλιασε ο Τζιωνής όταν σκόραρε

Η επιλογή των πρασίνων να πρεσάρουν από ψηλά φαίνεται πως στοίχισε στην επανάληψη. Nαι μεν η φυσική κατάσταση των παικτών της Ομόνοιας είναι σε (πολύ) καλύτερο βαθμό απ’ όταν έγινε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, όμως με αυτό τον τρόπο το τριφύλλι εξουδετέρωσε ενδεχομένως το… κρυφό όπλο που θα είχε απέναντι στον Απόλλωνα που έδειξε σημάδια κόπωσης σε προηγούμενους αγώνες. Η… βενζίνη τελείωσε και σε συνδυασμό με την αισθητή άνοδο στην απόδοση του Απόλλωνα οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Δύο ντέρμπι με αντίστροφη… τακτική στην πίεση και αποτελέσματα

«Τα παιδιά προσπάθησαν. Την ευθύνη την παίρνω εγώ αποκλειστικά», είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αναστασίου. Και σαφώς όταν σε τρίτο ντέρμπι η Ομόνοια δέχεται ήττα με ανατροπή έχει μερίδιο ευθύνης (και) ο προπονητής. Ενδεχομένως ο Ελλαδίτης να ήθελε να αποφορτίσει τους παίκτες του, τους οποίους θυμίζουμε ότι δεν είχε πρόβλημα να εκθέσει σε προηγούμενα παιχνίδια. Επομένως, μάλλον ο Αναστασίου ήταν ειλικρινής και αντιλήφθηκε ότι ο ίδιος είτε διαχειρίστηκε λάθος το παιχνίδι, είτε προχώρησε σε λανθασμένες αλλαγές και η ομάδα του έχασε σταδιακά την ισχύ της.

Διαβάστε επίσης: Η διαιτησία στο Τσίρειο, το πρόσωπο και η καθοριστική φάση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ