aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οκτώ χρόνια πριν, ξανά πάνω από τον «αιώνιο»

Ομόνοια: Οκτώ χρόνια πριν, ξανά πάνω από τον «αιώνιο»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Όλοι θα συμφωνήσουν πως όποιο κι αν θα είναι το αποτέλεσμα στο «αιώνιο» ντέρμπι στο ΓΣΠ (2/3), τίποτα δεν θα κριθεί στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μέχρι το φινάλε. Στην Ομόνοια το γνωρίζουν καλά και βλέπουν την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ όπως όλες τις άλλες, με την υποσημείωση πως το κίνητρο είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο λόγω του αρνητικού σερί που τρέχει η ομάδα απέναντι στους «γαλαζοκίτρινους» από τις 6 Απριλίου 2013, αλλά και του γεγονότος πως ενδεχόμενη νίκη θα μεγαλώσει αρκετά τις αποστάσεις.

Ίσως είναι η πρώτη φορά στα τελευταία επτά χρόνια, διάστημα στο οποίο οι «πράσινοι» αγνοούν τη νίκη σε Classico του κυπριακού ποδοσφαίρου, που η πίεση έχει μεταφερθεί στη «γαλαζοκίτρινη» πλευρά. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά το «τριφύλλι» με το πέρας 21 αγωνιστικών βρίσκεται πιο πάνω από τον ΑΠΟΕΛ στον βαθμολογικό πίνακα, με διαφορά μάλιστα 4 πόντων, διεκδικώντας με αξιώσεις όχι μόνο την έξοδο στην Ευρώπη αλλά ακόμη και τον τίτλο.

Τελευταία φορά που μετά από «Blackjack» αγώνων η Ομόνοια είχε από κάτω της τον «αιώνιο» της αντίπαλο, ήταν πριν οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2011-12 όταν πρωταθλήτρια στέφθηκε η ΑΕΛ. Το «τριφύλλι» βρισκόταν στη 2η θέση και ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο λεμεσιανή ομάδα, και στο +3 από τους 3ους στον πίνακα κατάταξης «γαλαζοκίτρινους». Τις επόμενες σεζόν έως και πέρσι υπήρχε χαώδης βαθμολογική διαφορά με το πέρας 21 αγώνων, όπου ο ΑΠΟΕΛ υπερείχε, ανοίγοντας την ψαλίδα χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο.

Για να εντοπίσουμε ξανά την Ομόνοια πιο πάνω στη βαθμολογία από τον «αιώνιο» αντίπαλό της μετά από 21 ματς, θα πρέπει να πάμε 16 χρόνια πίσω, στη σεζόν 2003-04 όπου το «τριφύλλι» ήταν στην κορυφή και στο +1 από τον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ