aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι στόχοι είναι δύο

Ομόνοια: Οι στόχοι είναι δύο

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Η πρόσληψη (Ιανουάριο 2019) του Νεόφυτου Λάρκου ως διευθυντή ποδοσφαίρου από το διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας, ήταν ίσως ένας από τους ελάχιστους λόγους που έκανε τους φίλους της ομάδας να ελπίζουν για καλύτερες μέρες. Ο Κύπριος πρώην κόουτς των πρασίνων κέρδισε την εμπιστοσύνη των οπαδών του «τριφυλλιού» από την πρώτη θητεία του στην ομάδα της πρωτεύουσας, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Ωστόσο, τα δεδομένα αυτή τη χρονική στιγμή για τον ίδιο είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Λάρκου καλείται να χτίσει μια ανταγωνιστική ομάδα, είναι υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία στα αποδυτήρια και όχι μόνο. Πέραν από τους ποιοτικούς παίκτες που ψάχνει ώστε να ενισχύσει το ρόστερ της Ομόνοιας, έχει καθορίσει και τους στόχους του ποδοσφαιρικού τμήματος ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, σε συνεργασία φυσικά με τη διοίκηση.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Παρελθόν και ο τιμ μάνατζερ, μετά τον Λεωνή

Έχουν οριστεί τρεις, οι οποίοι φανερώνουν πως οι πράσινοι ακολουθούν θέλουν να πορευτούν «βήμα-βήμα» και δεν ήταν καθόλου τυχαία η αποφυγή της στόχευσης του   πρωταθλητισμού. Πρώτος στόχος είναι η εξασφάλιση θέσης στην πρώτη τετράδα, ο δεύτερος η δημιουργία βασικού κορμού και τρίτος η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, καθώς το ένα θα φέρει το άλλο. Ο τερματισμός της ομάδας στην 5η και 6η θέση σαφώς και δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο στο οικοδόμημα των πρασίνων χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι η μοναδική αιτία της απομάκρυνσης του κόσμου (έπαιξε μεγάλο ρόλο και η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου).

Διαβάστε επίσης: «Σταματήστε να πίνετε το αίμα της Ομόνοιας»

Παράλληλα οι μαζικές προσθαφαιρέσεις που πραγματοποιούνται στο ρόστερ τα τελευταία χρόνια φανερώνουν την αποτυχία στον προγραμματισμό με αποτέλεσμα ο βασικός κορμός να αποτελεί είδος προς… εξαφάνιση. Αν επιτευχθούν οι δύο πρώτοι στόχοι, δηλαδή αν η Ομόνοια τερματίσει στην πρώτη τετράδα που αυτό σημαίνει πως εξασφαλίζει και θέση στην Ευρώπη, και αν προστεθούν ποιοτικοί παίκτες που θα αντέχουν το βάρος της φανέλας των πρασίνων, τότε ο τρίτος στόχος θα επιτευχθεί… αυτόματα. Επομένως οι στόχοι είναι δύο, και είναι εξίσου σημαντικοί ως προς τα επόμενα χρόνια καθώς η διοίκηση των πρασίνων τόνισε πως θέλει να επαναφέρει την ομάδα της πρωτεύουσας στην κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ