aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ωφέλιμη, μα όχι και τερπνή

Ομόνοια: Ωφέλιμη, μα όχι και τερπνή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το ωφέλιμο ήρθε για την Ομόνοια προψές στο Ερεβάν, όχι όμως και το τερπνόν. Διότι η πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο εις βάρος της Αραράτ-Αρμενία επιτεύχθηκε με πολλά «αχ και βαχ» (1-0 στην παράταση). Έστω και με το ελαφρυντικό του πρώτου επίσημου ματς της σεζόν, ο Χένινγκ Μπεργκ έχει πολλή δουλειά μπροστά του.

Ο Νορβηγός προπονητής ξέρει πως στη συνέχεια της διοργάνωσης θα χρειαστεί να παρουσιαστεί… άλλη Ομόνοια, για να έχει ελπίδες απέναντι στη Λέγκια. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει και ειδικά από τη στιγμή που το ματς της ερχόμενης Τετάρτης (21:00) θα διεξαχθεί στο «Στάδιο Βόιτσκα Πολτσκίγκο» («Στάδιο του Πολωνικού Στρατού») της Βαρσοβίας.

Προψές οι πράσινοι υστέρησαν δημιουργικά, δεν είχαν φαντασία και χρειάστηκαν την είσοδο του -ταλαιπωρημένου από ίωση- Ερίκ Μποτεάκ (67’) για να πάρουν στροφές. Έστω και έτσι, όμως, έπρεπε να πάει το ματς στην παράταση για να έρθει η λύτρωση από τον Τιάγκο (94’). Στην απουσία του Φώτη Παπουλή, ο οποίος υπέστη θλάση στον προσαγωγό και θα μείνει εκτός δράσης για δύο ή τρεις εβδομάδες, μα και με την εκκρεμότητα της διπλής επιθετικής προσθήκης, το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε άοσμο στην Αρμενία.

Γι’ αυτό και η τεχνική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει τις λύσεις από το διαθέσιμο ρόστερ, απαιτώντας μεσοεπιθετική βελτίωση. Παραλλήλως όμως καμπανάκι κινδύνου ήχησε και στα μετόπισθεν, καθώς η Αραράτ-Αρμενία απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και όταν αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα (στο 98’ αποβλήθηκε ο Χουμάνες).

Έτσι, ίσως αποδειχτεί βοηθητικό το αυριανό (18:30) παιχνίδι με την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης», για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αν και από τη μια θα επιβαρυνθούν οι πράσινοι με επιπλέον παιχνίδι πριν από το ματς με τη Λέγκια, από την άλλη θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την αγωνιστική ετοιμότητά τους.

Το παρελθόν μάλιστα διδάσκει ότι η αυριανή αναμέτρηση με τους γαλάζιους χρειάζεται πολλή προσοχή, καθώς η Ομόνοια δεινοπαθεί απέναντί τους τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και ο Μπεργκ θα δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του, με στόχο την ιδανική εκκίνηση στον νέο «μαραθώνιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ