Ομόνοια: Ο τραγικός Λέτσιακς και τα αυτονόητα που δεν κάνει ο Μπεργκ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πέραν από τον προπονητή Χένινγκ Μπεργκ, τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση για την παταγώδη πορεία της Ομόνοιας, ίσως να τη βιώνει ο Μίχαλ Ντούρις, ενίοτε ο Ερνέστ Ασάντε, σε λιγότερο βαθμό Ανδρόνικος Κακουλλής, ο Φώτης Παπουλής και 1-2 άλλοι παίκτες. Σε αυτούς, όμως, οι οποίοι θεωρούνται «κλειδιά» για τη θέση στην οποία αγωνίζονται και με την εμπειρία τους η συμβολή τους έπρεπε να είναι μεγαλύτερη στο γήπεδο από απλά αγωνιστική, συγκαταλέγεται και ο Γιαν Λέτσιακς.

Ο Τσέχος αριστερός μπακ των πρασίνων, απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα ήταν τραγικός. Έφερε μέρος της ευθύνης στο γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ η ομάδα της Αμμοχώστου, με παρόμοιο τρόπο παρά λίγο να δεχθεί και δεύτερο τέρμα η Ομόνοια προτού διαμορφωθεί το 2-1 από τον Βάγκνερ, ενώ οι λανθασμένες πάσες και σέντρες του ίσως να αγγίζουν διψήφιο νούμερο. Γενικώς, ο Λέτσιακς δεν είχε αίσθηση που βρισκόταν ο ίδιος και πού οι συμπαίκτες του σε αρκετές περιπτώσεις. Και προτού επιχειρήσει μία σέντρα, δεν σήκωνε καν το κεφάλι για να δει εάν υπάρχει περίπτωση η ρημάδα η μπάλα να φτάσει σε συμπαίκτη του στην αντίπαλη περιοχή χαραμίζοντας έτσι αρκετές προϋποθέσεις.

Δεν διανύει καλή περίοδο ο 30χρονος είναι οφθαλμοφανές αυτό και μαζί με τα άσχημα αποτελέσματα παρασύρονται και οι παίκτες σε μέτριες έως άσχημες εμφανίσεις οι οποίες επιφέρουν απώλειες βαθμών. Και η άμυνα της Ομόνοιας που ήταν το δυνατό της όπλο, δεν είναι πλέον, διότι κάποια από τα γρανάζια στην οπισθοφυλακή δεν είναι λαδιασμένα και μπλοκάρεται όλο το σύστημα. Από τη μία η αστάθεια και οι συχνές αλλαγές στο δεξιό άκρο και από την άλλη ο ντεφορμέ Λέτσιακς αριστερά, καθιστά τους πράσινους ευάλωτους στα μετόπισθεν.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Ντούρις, το γκολ και τα λάθη του καλοκαιριού

Και φτάνουμε στο σημείο που ο κόσμος αντί να τα βάζει πλέον με τους δημοσιογράφους για την καλόπιστη κριτική που κατά καιρούς δέχθηκε ο προπονητής, φωνάζουν και απαιτούν την παραίτησή του. Εκεί που έβριζαν τους συντάκτες που υποστήριζαν την άποψη ότι ευθύνη για τη σημερινή κατάντια της Ομόνοιας φέρει και η ομάδα προγραμματισμού, πλέον την κράζει κι αυτήν ο κόσμος επειδή οι πράσινοι σκοράρουν χειρότερα και από τον τρόπο που στάζει ένα… σταγονόμετρο.

Το ένα φέρνει τ’ άλλο και για να είμαστε δίκαιοι, αν και ο Μπεργκ δεν προβαίνει πλέον σε ροτέισιον στο βαθμό που το έκανε προηγουμένως, κάποιες ουσιώδεις κινήσεις τις οποίες μπορεί να κάνει για να βελτιωθεί η ομάδα του, δεν το πράττει ούτε αυτό, αγγίζοντας τα όρια της εμμονής. Το πλέον άσχημο πράγμα που κτυπά έντονα, είναι πως δεν παραδέχθηκε ποτέ του ότι σε ομαδικό σύνολο φέρει ευθύνη ο ίδιος ή οι παίκτες του εν αντιθέσει με άλλους προπονητές που εάν κάτι δεν δουλέψει σωστά ή καθόλου, θα το δηλώσουν δημόσια.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Στον τοίχο…

Όταν ο Νορβηγός τεχνικός αντιληφθεί κάποια πράγματα τα οποία θεωρούνται αυτονόητα, τότε θα επωφεληθεί η ομάδα του, θα βελτιωθούν παίκτες-κλειδιά και γενικώς η μηχανή θα αρχίσει να δουλεύει καλύτερα.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ