Oμόνοια: Ο Ματ… γίνεται Ντούρις και φέρνει άλλον έναν!

Προ των πυλών ο Σλοβάκος επιθετικός

duris

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο Μίχαλ Ντούρις, που μόλις προχθές έμεινε ελεύθερος από την Ανόρθωση, προτάθηκε στην Ομόνοια και εξετάζεται σοβαρά από την Ομάδα Προγραμματισμού. Ο Σλοβάκος επιθετικός, που τα τελευταία δυόμισι χρόνια ήταν στο δυναμικό της Ανόρθωσης, ενδέχεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ματ Ντάρμπισαϊαρ, που εξέφρασε εδώ και καιρό την επιθυμία να αποχωρήσει αφού έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση από ομάδα της Αυστραλίας.

Η Ομόνοια δεν θα σταθεί εμπόδιο στα «θέλω» του 34χρονου επιθετικού, σεβόμενη την προσφορά του στον σύλλογο και τον επαγγελματισμό του. Γι’ αυτό, αφού οι δύο πλευρές συζήτησαν τη φόρμουλα τερματισμού της συνεργασίας τους, συμφώνησαν τον τρόπο και τον χρόνο αποχώρησής του από την ομάδα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που χειρίστηκαν πρόεδρος και αθλητικός διευθυντής και πλέον απομένει η επισημοποίηση της λύσης συνεργασίας Ομόνοιας και Νταρμπισαϊαρ.

Αυτό θα γίνει πιθανότατα με τη σύναψη συνεργασίας με άλλο επιθετικό ποδοσφαιριστή, που με τα δεδομένα που προκύπτουν αυτός πιθανό να είναι ο Μίχαλ Ντούρις. Από την στιγμή που οι πράσινοι συζητούν με έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην Κύπρο, ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει συμφωνία και σύναψη συνεργασίας. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που απασχολεί για την επίθεση, όμως οι πράσινοι θα ζυγίσουν τα θετικά και τα αρνητικά κάθε επιλογής και αναλόγως θα πράξουν. Οι επόμενες ώρες κρίνονται σημαντικές στην απόφαση για τον εκλεκτό στην επίθεση. Άλλωστε δεν μπορεί η Ομόνοια να μείνει με τον νεαρό Κακουλλή ως η μοναδική επιλογή για την επίθεση, όση εμπιστοσύνη κι αν υπάρχει στο πρόσωπό του, την στιγμή που πλησιάζουν οι πρώτες επίσημες υποχρεώσεις. Γι’ αυτό η αποχώρηση του Ντάρμπισαϊρ ίσως να σχετίζεται χρονικά με τη σύναψη συνεργασίας με άλλο επιθετικό.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Προς νεοφώτιστη στην Α΄ Κατηγορία ομάδα ο Ντάρμπισαϊαρ

Ο 32χρονος Ντούρις ήλθε για λογαριασμό της Ανόρθωσης στα μέσα της σεζόν 2017-18 από την Όρενμπουργκ Ρωσίας. Αγωνίστηκε συνολικά με τα χρώματα της ομάδας της Αμμοχώστου σε 65 αγώνες και πέτυχε 27 γκολ. Ο διευθυντής του τμήματος σκάουτινγκ της Ομόνοιας, Σίμος Ταραπουλούζης, τον γνωρίζει από πρώτο χέρι αφού συνεργάστηκαν στην Ανόρθωση. Επίσης, ο Σλοβάκος ποδοσφαιριστής είναι γνώστης του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και των απαιτήσεων της Ομόνοιας. Στα θετικά και το γεγονός ότι ακολούθησε το πρόγραμμα προετοιμασίας της Ανόρθωσης και είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Εάν θα είναι ο Ντούρις ή κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής ο εκλεκτός για την επίθεση, θα το δείξει ο χρόνος και μάλιστα σύντομα.

Δεδομένη και η προσθήκη ακόμη ενός επιθετικού, ο οποίος θα είναι σε θέση να καλύψει κι άλλες θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή. Σίγουρα με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον επιθετικό κορυφής.

Η αποχώρηση του Ντάρμπισαϊρ σίγουρα δημιουργεί νέα δεδομένα στην γραμμή κρούσης της Ομόνοιας αφού αποτέλεσε τον μόνιμό σκόρερ της ομάδας την τελευταία τετραετία. Ο Άγγλος αγαπήθηκε από τον κόσμο και δέθηκε μαζί του. Το «τριφύλλι» καλείται να ζήσει και χωρίς τον 34χρονο επιθετικό, που μετά από τέσσερα χρόνια θα εγκαταλείψει το «Ηλίας Πούλλος». Από τους λίγους που επιβίωσαν για τόσο χρονικό διάστημα, γεγονός που επιβεβαιώνει και την προσφορά του στην ομάδα. Ο Ματ φόρεσε τη φανέλα της Ομόνοιας σε 117 επίσημους αγώνες και πέτυχε 64 γκολ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ