aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο «φάρος» για να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ

Ομόνοια: Ο «φάρος» για να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το προσεχές ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ είναι το πέμπτο και τελευταίο για την Ομόνοια στον Α’ γύρο. Πάντοτε το ντέρμπι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο είναι ξεχωριστό και η θέληση για τη νίκη ακόμη μεγαλύτερη. Πόσω μάλλον όταν η Ομόνοια αγνοεί την επιτυχία τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια.

Μέχρι τώρα, στα προηγούμενα τέσσερα ντέρμπι, το «τριφύλλι» είχε και καλή παρουσία και θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, σε τέσσερα ματς… υψηλού κινδύνου με αντιπάλους που έχουν ψηλούς στόχους, η Ομόνοια μετρά δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Τα τρίποντα ήταν εντός έδρας, με τις ομάδες της Λεμεσού, Απόλλων και ΑΕΛ, με το ίδιο σκορ (1-0). Οι ισοπαλίες εκτός έδρας, με ΑΕΚ (2-2) και Ανόρθωση (0-0). Στα τρία από τα τέσσερα ντέρμπι διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Μόνο η ΑΕΚ σκόραρε κόντρα στην Ομόνοια και αυτή μόνο με πέναλτι. Η Ομόνοια «φώναξε» πως σε τέτοια παιχνίδια, έχει τον τρόπο να παίρνει θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Μπεργκ, αφού βρήκε τη συνταγή στα ντέρμπι, θα θελήσει να την εφαρμόσει και στο επικείμενο με τον ΑΠΟΕΛ, προσδοκώντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι θετικό. Η πετυχημένη συνταγή στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην καλή αμυντική συμπεριφορά. Αυτό θα επιδιώξει και απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και παράλληλα με την ποιότητα και την ταχύτητα στην επίθεση να κάνει τη ζημιά. Οι δυο ομάδες… γνωρίζονται πλέον πολύ καλά, δεν έχουν να κρύψουν κάτι και απομένει οι πράσινοι να παρουσιαστούν με το καλό τους κοστούμι, αυτό των ντέρμπι και όχι μόνο.

Η προετοιμασία συνεχίζεται, με τα αγωνιστικά δεδομένα να παραμένουν τα ίδια. Δεν υπολογίζεται μόνο ο Χριστοφή, για τον οποίο τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ούτε και χθες γνωστοποιήθηκαν. Το τεχνικό τιμ είχε άλλη μια ευκαιρία χθες βράδυ να παρακολουθήσει (από τηλεοράσεως) τον ΑΠΟΕΛ και πλέον δίνεται έμφαση στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα, σε συνδυασμό και με τη δική της φιλοσοφία αλλά και το παιχνίδι του αντιπάλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ