aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο ένας καλύτερος από τον άλλο, όμως κανένας «κλειδωμένος»

Ομόνοια: Ο ένας καλύτερος από τον άλλο, όμως κανένας «κλειδωμένος»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Να είναι και οι τρεις αξιόλογοι, να έχουν δείξει δείγματα της αξίας τους αλλά κανείς να μην ανήκει στην Ομόνοια για την επόμενη σεζόν. Αυτό ισχύει για τους τερματοφύλακες που έχουν φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, στην τρέχουσα σεζόν. Οι Ουζόχο, Φαμπιάνο και Παντίλιμον στο διάστημα που αγωνίστηκαν, οι δύο πρώτοι τραυματίστηκαν και ο τρίτος ήλθε τον Ιανουάριο στην ομάδα, «φώναξαν» πως είναι σπουδαίοι τερματοφύλακες, ικανοί να φοράνε τη φανέλα μιας μεγάλης ομάδας όπως η Ομόνοια. Ο ένας καλύτερος από τον άλλο…

Τυχερή η Ομόνοια που έχει στο έμψυχο δυναμικό της τερματοφύλακες τέτοιας αξίας, με τα μέλη της Ομάδας Προγραμματισμού να αισθάνονται υπερήφανοι για τις επιλογές τους. Γιατί, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να εμπιστευθείς για πρώτο τερματοφύλακα έναν 21χρονο όπως είναι ο Ουζόχο, όσο κι αν έδειξε δείγματα γραφής στο σύντομο πέρασμά του από την Ανόρθωση, αλλά και στα μέσα της σεζόν να προβείς σε άλλες δύο επιλογές για τον «άσο» και να πετύχεις στον απόλυτο  βαθμό. Στην Ομόνοια το πέτυχαν!

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το στοίχημα για μονοψήφιο αριθμό μετεγγραφών

Πλέον, αυτό που απασχολεί είναι το μέλλον, η επόμενη σεζόν. Κανείς, λοιπόν, δεν θεωρείται «κλειδωμένος». Γι’ αυτό και στην Ομόνοια, ανάμεσα στις θέσεις που θα ψάξουν είναι και αυτή του τερματοφύλακα, ώστε να είναι προετοιμασμένοι. Ναι μεν θα γίνει προσπάθεια να διατηρήσουν κάποιον από τους πιο πάνω, με τον Φαμπιάνο να φαντάζει ως πιο εύκολη επιλογή. Γιατί; Επειδή το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και οι οι συζητήσεις σε πιθανή ανανέωσή του θα γίνουν απευθείας με τον ίδιο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Δεν έχει «κόλλημα» σε αγορές για μετεγγραφές

Στις άλλες δύο περιπτώσεις, υπάρχει ομάδα στη μέση, για τον Ουζόχο η Λα Κορούνια και για τον Παντίλιμον η Νότιγχαμ Φόρεστ. Με τον Νιγηριανό φαντάζει πιο εφικτό, παρόλο που θα διαφανεί και η κατάσταση που θα βρίσκεται το καλοκαίρι, όταν θα αποθεραπευθεί πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό του. Ως γνωστόν, τραυματισμό αποκόμισε και ο Φαμπιάνο. Για τον Βραζιλιάνο οι πράσινοι είχαν επιδείξει ενδιαφέρον πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του, ωστόσο το θέμα «πάγωσε» με τον τραυματισμό του. H κατάσταση που θα βρεθεί στη συνέχεια o Φαμπιάνο, ενδέχεται να κρίνει το μέλλον της συνεργασίας του με την Ομόνοια.

ΦΡΑΝΣΙΣ OYZOXO: Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας αγωνίστηκε στους πρώτους πέντε αγώνες πρωταθλήματος (450 λεπτά) και διατήρησε το μηδέν παθητικό στους τρεις. Η Ομόνοια πέτυχε τρεις νίκες, δέχθηκε μια ήττα και εξήλθε και μια φορά ισόπαλη.

ΦΑΜΠΙΑΝΟ ΡΙΜΠΕΪΡΟ: Δήλωσε «παρών» σε 11 αγώνες πρωταθλήματος (990 λεπτά) και σε έναν κυπέλλου (35 λεπτά), στον οποίο τραυματίστηκε. Στους οκτώ από τους δώδεκα αγώνες διατήρησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του. Με τον Βραζιλιάνο κάτω από τα δοκάρια η Ομόνοια πέτυχε, επτά νίκες, δέχθηκε μια ήττα και εξήλθε τέσσερις φορές ισόπαλη.

ΚΟΣΤΕΛ ΠΑΝΤΙΛΙΜΟΝ: Ο Ρουμάνος υψηλόσωμος τερματοφύλακας πρόλαβε να αγωνιστεί σε έξι αγώνες πρωταθλήματος (540 λεπτά) και ένα κυπέλλου (90 λεπτά). Στους τέσσερις δεν δέχθηκε γκολ. Στη δική του παρουσία κάτω από τα δοκάρια, η Ομόνοια πέτυχε τέσσερις νίκες, δέχθηκε μια ήττα και αναδείχθηκε δύο φορές ισόπαλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ