aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Να τον κοιτάξει στα μάτια

Ομόνοια: Να τον κοιτάξει στα μάτια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, στρατοπεδεύει από το μεσημέρι η αποστολή της Ομόνοιας (αναχωρεί στις 11:00) ενόψει του αυριανού αγώνα για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σήμανε «συναγερμός» στους πράσινους, οι οποίοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι για τη μάχη των μαχών στην Τούμπα, με αντικειμενικό στόχο να φύγουν με το κεφάλι ψηλά.

Και πώς μεταφράζεται αυτό; Θα ήταν εύκολο να πουν ότι πάνε για να κερδίσουν. Το δύσκολο είναι ασφαλώς να γίνει. Γι’ αυτό δεν λένε μεγάλα λόγια και πολύ περισσότερο, δεν προβαίνουν σε τοποθετήσεις που διαχέουν σιγουριά. Ξέρουν με ποιον αντίπαλο έχουν να κάνουν, το γεγονός πως παίζει στην έδρα του και είναι λογικό οι πλείστοι να «βλέπουν» τον ΠΑΟΚ ότι έχει το προβάδισμα.

Ποια τα κίνητρα της Ομόνοιας; Σε ένα ιστορικό παιχνίδι, να βαδίσουν στη νέα γραμμή που χάραξαν επί ευρωπαϊκής σκηνής, διατηρώντας τις καλές εντυπώσεις που δημιούργησαν από την αρχή των εκτός συνόρων υποχρεώσεων. Σ’ αυτό ειδικά το παιχνίδι, εκτός από το σκορ, μεγάλη σημασία θα έχει η προσπάθεια που θα καταβληθεί και η διάθεση για να δυσκολέψουν τους γηπεδούχους ώστε να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τούμπα τα προγνωστικά…

Ο αυριανός αγώνας αποτελεί άλλο ένα τεστ αντοχών για την Ομόνοια και μάλιστα ίσως αποτελέσει σημείο αναφοράς για την παραπέρα πορεία στον όμιλο. Αυτό λοιπόν που θα έχουμε περισσότερο κατά νουν είναι να παρατηρήσουμε τον βαθμό αντίδρασης στις συνθήκες του ζόρικου αγώνα, επιβεβαιώνοντας συνάμα κατά πόσον η αντίδραση του συνόλου, όπως αυτή καταγράφηκε μέχρι στιγμής, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διεκδίκηση της καλύτερης δυνατής θέσης στον όμιλο.

Ο Χένινγκ Μπεργκ θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 19:15 και ακολούθως θα προπονήσει τους ποδοσφαιριστές (20:00). Το ευχάριστο είναι πως δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Το ματς θα «σφυρίξει» ο  42χρονος Σκοτσέζος διαιτητής, Μπόμπι Μάντεν.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Αποστολή με 24 παίκτες, αναχώρηση στις 11:00, επιστρέφει ξημερώματα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ