aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Να επιβεβαιώσει την αμερικανική έκφραση

Ομόνοια: Να επιβεβαιώσει την αμερικανική έκφραση

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την αμερικανική έκφραση, «η επίθεση κόβει εισιτήρια, η άμυνα δίνει τίτλους», θα θελήσει να επιβεβαιώσει η Ομόνοια στο τέλος της σεζόν αφού μέχρι στιγμής το ισχυρό όπλο της είναι η αμυντική γραμμή της. Με μόλις 12 γκολ παθητικό σε 20 αγώνες, διατηρεί με διαφορά την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος. Η αμέσως επόμενη ομάδα είναι ο Απόλλων με 17 γκολ παθητικό.

Η Ομόνοια, έχει ποσοστό 50% στα «clean sheets»! Στα 10 από τα 20 παιχνίδια πρωταθλήματος διατήρησε το μηδέν παθητικό, στοιχείο που επιβεβαιώνει τη δύναμή της στην άμυνα. Στα εννιά ματς κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φαμπιάνο (Καρμιώτισσα 1-0, Απόλλων 0-0, ΑΕΛ 3-0, Παραλίμνι 0-0, Δόξα 0-0, Ερμής 0-0, ΑΠΟΕΛ 3-0, ΑΕΚ 3-0, Εθνικός 2-0) και σε ένα ο Παναγή (Ανόρθωση 3-0). Δύσκολα δέχεται γκολ η ομάδα του Μπεργκ, απόρροια της καλής αμυντικής συμπεριφορά της αλλά και του εξαιρετικού Φαμπιάνο κάτω από τα δοκάρια της.

Το «τριφύλλι» χτίζει ξεκάθαρα την πορεία πρωταθλητισμού στην άμυνά του, χωρίς να παραγνωρίζεται η παραγωγικότητα στην επίθεση, με 33 γκολ ενεργητικό που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση (μαζί με την ΑΕΛ) πίσω από τον Απόλλωνα (43). Συμπαγές σύνολο δημιούργησε ο Νορβηγός τεχνικός, με την αμυντική επίδοση να είναι ακόμη καλύτερη από πέρσι κατά ένα γκολ. Ήταν 13 γκολ παθητικό, φέτος είναι στα 12.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τρέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί

Δύσκολα δέχεται γκολ η Ομόνοια. Μόλις σε δύο ματς δέχθηκε πέραν του ενός γκολ (Πάφος FC, Νέα Σαλαμίνα 1-2). Τα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια που παραβιάστηκε η εστία της ήταν τα ακόλουθα: Ανόρθωση 1-1, ΑΕΚ 2-1, Εθνικός 2-1, Ολυμπιακός 0-1, Πάφος FC 2-1, Καρμιώτισσα 5-1, Απόλλων 2-1, ΑΕΛ 1-1. Οι πράσινοι, λοιπόν, θα θελήσουν να έχουν ανάλογη εάν όχι και καλύτερη επίδοση στην άμυνά τους στη συνέχεια και παράλληλα να γίνουν πιο παραγωγικοί στην επίθεση, έχοντας ως στόχο το άλμα στην κορυφή. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο αδιαπραγμάτευτος στόχος.

Στην Ομόνοια, έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ματς του Σαββάτου με το Παραλίμνι εκτός έδρας. Επανέρχεται ο Λέσγιακς, ενώ θα απουσιάσει ο Ασάντε λόγω καρτών.

Διαβάστε επίσης: Κούσουλος: «Είχα και πρόταση από το εξωτερικό. Προπονητής επιπέδου ο Μπεργκ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ