Ομόνοια: Μποτεάκ, εμπόδια και κενές θέσεις

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πριν πέσουν οι υπογραφές, καμιά μετεγγραφή δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη. Στην Ομόνοια τα τελευταία 24άωρα καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να αποσπάσουν την υπογραφή ποδοσφαιριστών για τρεις θέσεις, αριστερού μπακ, αριστερού εξτρέμ και επιτελικού μέσου. Όσο κοντά είναι, άλλο τόσο είναι και μακριά.

Στην περίπτωση του Γάλλου εξτρέμ Ερίκ Μποατέκ οι συζητήσεις είναι προχωρημένες, όμως έχει ακόμη δρόμο για υλοποίηση της μετεγγραφής. Κι αυτό καθώς ο 31χρονος ποδοσφαιριστής προβάλλει αυξημένες απαιτήσεις, αν και αρχικά διαφάνηκε να προκύπτει συμφωνία στο οικονομικό.

Διαβάστε επίσης: Η πρόταση της Ομόνοιας στον Μποτεάκ και οι… κλήσεις από Τουρκία

Στην Ομόνοια, όπως πληροφορούμαστε, είναι σε ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, έχοντας ως στόχο να γεφυρωθεί η διαφορά, να δώσουν τα χέρια και να υπογραφτούν τα συμβόλαια. Ο Μποατέκ κρίνεται ως πολύ καλή επιλογή, με εμπειρία από προηγμένο πρωτάθλημα όπως αυτό της Γαλλίας, ενώ και στην Αυστραλία, που αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια, οι επιδόσεις του ήταν εξαιρετικές. Θεωρείται επιλογή που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ είναι πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής καθώς αγωνίζεται πέρα από αριστερά στην επίθεση και δεξιά αλλά και ως επιτελικός μέσος.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τον Γάλλο, που έχει δεχθεί προτάσεις και από ομάδες της Τουρκίας και όχι μόνο. Αν δεν προκύψει συμφωνία στο οικονομικό, τότε οι πράσινοι θα υποχρεωθούν να στραφούν σε άλλη λύση για το αριστερό άκρο της επίθεσης αφού υπάρχουν βασικοί υποψήφιοι για κάθε θέση.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Πάει για γαλλικό «βέλος», Ερίκ Μποτεάκ, στα άκρα της επίθεσης

Την ίδια ώρα, στο «τριφύλλι» η Ομάδα Προγραμματισμού επιδιώκει να καλύψει το συντομότερο και τις υπόλοιπες θέσεις που επείγουν, αυτήν του αριστερού μπακ και του επιτελικού μέσου. Αυτό που έχει κάνει είναι να χτυπήσει την πόρτα των ποδοσφαιριστών που αποτελούν τους εκλεκτούς για κάθε θέση, αναμένοντας απάντηση. Υπήρξαν προηγουμένως και περιπτώσεις που για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν, είτε γιατί οι απαιτήσεις τους κρίθηκαν υπερβολικές είτε γιατί προτίμησαν άλλο σύλλογο, σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα.

Η προσεχής βδομάδα κρίνεται σημαντική για την υλοποίηση μετεγγραφών για τις πιο πάνω θέσεις. Άλλωστε, οι πράσινοι θα εισέλθουν στη δεύτερη και τελευταία βδομάδα του βασικού σταδίου προετοιμασίας και οι ποδοσφαιριστές επιβάλλεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα προπονήσεων και να «τρέξουν» να φθάσουν το επίπεδο των υπολοίπων και να είναι έτοιμοι με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

ΜΕΣΩΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ