Ομόνοια: Μπεργκ, ο πρώτος μετά τον Καϊάφα!

Ο Καϊάφας την περίοδο 2014-15 ήταν από την αρχή έως το τέλος, είχε δουλέψει για λίγο την προηγούμενη αλλά και την επόμενη σεζόν…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Παρόλο που υπολείπονται εννιά αγωνιστικές για ολοκλήρωση της σεζόν και με την κατάσταση με τον κορωνοϊό κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάληξή της, η Ομόνοια θα κλείσει τη σεζόν με τον προπονητή που την άρχισε. Ο Χένινγκ Μπεργκ επιτελεί εξαίρετο έργο, η δουλειά του «μιλά» με την παρουσία της ομάδας στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά και το ποδόσφαιρο που παρουσίασε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Να αρχίσει και να τελειώσει μια σεζόν η Ομόνοια με τον ίδιο προπονητή δεν είναι σύνηθες φαινόμενο. Για να βρούμε παρόμοιο σκηνικό, χρειάστηκε να πάμε πίσω μια πενταετία! Ήταν την περίοδο 2014-15, με το «τριφύλλι» να έχει από την αρχή έως το τέλος τον Κώστα Καϊάφα στον πάγκο του. Τότε, ο πρώην αρχηγός της ομάδας, είχε δουλέψει και λίγους μήνες στη σεζόν που προηγήθηκε, όταν είχε αντικαταστήσει τον Λοτίνα. Ο Καϊάφας αποτέλεσε παρελθόν αρχές Νοεμβρίου 2015, τη θέση του πήρε ο Μιλόγεβιτς.

Διαβάστε επίσης: «Αυτό το πάθος διακρίνει την Ομονοιάτικη οικογένεια»

Πάνε χρόνια, λοιπόν, η Ομόνοια να έχει σταθερό τιμονιέρη. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Νορβηγού Χένινγκ Μπέργκ, ο οποίος με τη δουλειά του, τον τρόπο που διαχειρίζεται την κατάσταση στην ομάδα και τη συμπεριφορά του, έχει κερδίσει και τον τελευταίο οπαδό της Ομόνοιας. Επενδύουν οι πράσινοι στο πρόσωπο του 50χρονου προπονητή, γνωρίζοντας πως με σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα θα μπορέσει η ομάδα να επανέλθει στους τίτλους.

Διαβάστε επίσης: «Ντάρμπισαϊαρ, μία… αλεπού μέσα στην επανορθωτική» (vid)

Κάνοντας ένα «flash back» στην προηγούμενη πενταετία, θα δούμε ότι σε κάθε σεζόν στον πάγκο της Ομόνοιας βρέθηκαν τουλάχιστον δύο προπονητές. Την περίοδο 2015-16 οι Καϊάφας και Μιλόγεβιτς, 2016-17 οι Κάρβερ και Ιωακείμ, 2017-18 οι Χριστοδούλου, Πέτεφ και Φρέντμπερκ, 2018-19 οι Ολίβα και Αναστασίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ